Acasa » Eco » Henrik Fisker nu se da batut si prezinta noul sau SUV: OCEAN

Henrik Fisker nu se da batut si prezinta noul sau SUV: OCEAN

Postat in 5 noiembrie 2019
/
Comments are off for this post

de DG

 

Tipul asta este dovada vie ca trebuie sa lupti permanent pentru a-ti atinge visul.

Dupa ce si-a pus semnatura pe modele de succes, dintre care amintesc doar BMW Z8, care este unul dintre cele mai frumoase automobile de pe planeta, americano-danezul se incapataneaza sa-si tina marca auto pe piata si lanseaza un SUV.

Au trecut multi ani de cand a prezentat Karma, care nu a avut cine stie ce succes, iar aparitia modelelor de masa produse de Tesla l-au aruncat in corzi.

Dupa niste intelegeri facute cu finantatori din China (cum altfel?), Fisker a inceput sa se concentreze pe facut bani, nu doar desenat masini misto.

Cum SUV-urile iau avant, a zis sa nu ramana in urma si a pregatit primul sau SUV, botezat “Ocean”.

Din cate am inteles, Fisker Ocean, care urmeaza a fi prezentat pe 4 Ianuarie 2020, se va bate cu viitorul Tesla Model Y.

Productia va incepe in 2022, dar Henrik Fisker e increzator in viitorul sau produs, astfel ca va permit rezervarea unui model incepand cu 27 Noiembrie. Mai mult,s e pare ca nu va fi vorba de o achizitie, propriu-zisa ci un soi de inchiriere prin intermediul unei aplicatii, astfel incat utilizatorul nu va mai fi preocupat de mentenanta. Pretul unui Fisker Ocean este anuntat a fi sub 40.000 USD, care nu e deloc rau pentru un SUV cu lungimea de 4640 mm.

Bateria cu o capacitate anuntata de 80 KW promite o autonomie teoretica cuprinsa intre 250 si 300 mile, respectiv intre 402 si 483 Km.

Mai mult, acoperisul translucid va fi echipat cu celule fotovoltaice care promit extinderea autonomiei cu 1000 mile (1600 Km) pe an. Nu e grozav, dar nici rau.

Partea interesanta vine la interior, deoarece Fisker vrea sa urce pe valul sustenabilitatii.

Pe langa materialele vegane, exista si materiale realizate din reciclarea de deseuri. De exemplu, mocheta este realziata din nylon reciclat din plasele de pescari abandonate in ocean si recuperate.

Chapeau, Fisker!

 

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed