Acasa » Features » Hennessey Venom F5 ii da sah lui Chiron

Hennessey Venom F5 ii da sah lui Chiron

Postat in 2 noiembrie 2017
/
Comments are off for this post

de DG

 

SEMA 2017, faimosul salon auto destinat industriei aftermarket din SUA, a fost fundalul perfect pentru lansarea noii fuzee cu patru roti produsa de Hennessey.

Tinta lor este, relativ, simpla: sa construiasca un hypercar american, capabil sa depaseaza orice alt hypercar de pe planeta. Simplu, nu?

John Hennessey, fondatorul marcii, nu este la prima „abatere”. Cu niste ani in urma, prin 2007, revista Road&Track a lansat invitatia unui „shootout”.

Practic, au aliniat cele mai rapide masini ale vremii, pe pista de aeroporta bazei Lemoore Naval Air Station din Caliornia, si au masurat acceleratia de la 0 la 200 mile pe ora (320 Km/h) pe o pista de 4,5 km.

Participantii au fost: Bugatti Veyron 16.4, Lamborghini Murcielago, Mercedes-Benz SLR McLaren, Lingenfelter Corvette, RUF Porsche Rt12 si outsider-ul Viper Venom 1000 Twin Turbo.

Desi toti credeau ca Veyron va matura cu competitia, surpriza a venit de la masivul Viper Venom, care a atins 200 mph cu 4 secunde mai rapid decat Veyron. Si asa s-a nascut ideea unui supercar american.

Care a aparut sub forma lui Hennessey Venom GT, construit printr-o imperechere impotriva naturii si principiilor: un Lotus Elise a primit un motor V8 cu cilindreea de 7 litri, de origine GM, impins pana la 1244 CP. Acest Venom GT a si stabilit recordul mondial de viteza, dar a facut-o neoficial, intr-o singura directie (pentru omologare sunt necesare 2 curse), atingand 435 Km/h. Mai mult, Guiness cere o productie de minim 30 de unitati pentru a stabili cel mai rapid automobil din lume, iar Hennessey vanduse doar 16 Venom GT…

 

Gata cu povestile, sa trecem la F5.

 

Mai intai numele. F5 vine direct din manualele de meteorologie, unde tornadele sunt impartite in functie de viteza maxima atinsa de vant, pe scala Fujita. Fujita 5 sunt monstrii aerieni care ating si depasesc 300 mile pe ora (480 km/h). Cam asta e ideea cu Hennessey Venom F5: sa atinga 480 Km/h cu un vehicul omologat pentru circulatia stradala.

Hennessey Venom F5 este un automobil nou 100%.

Sasiul, suspensia si caroseria sunt construite de Hennessey .La fel si motorul.

Inginerii americani si-au facut temele si au testat si retestat totul pana cand au zis ca e momentul sa zguduie lumea. Si o vor face curand.

Hennessey Venom F5 cantareste, cu toate plinurile facute, 1338 kg. Motorul V8, cu cilindreea de 7,4 litri, produce 1600 CP, dar se pare ca poate fi impins la peste 2000 CP (zvonurile nu au fost confirmate, inca).

Americanii vor sa se laude, cat mai curand, cu cel mai rapid automobil de serie de pe planeta, iar cifrele promise nu arata rau deloc:

  • 0-300 km/h in mai putin de 10 secunde;
  • Viteza maxima de 301 mph (483 Km/h);

Pretul estimat este de 1.6 milioane de dolari. Un fleac…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed