Acasa » Stiri » Noul Audi Q5 începe să-și arate ”mușchii”

Noul Audi Q5 începe să-și arate ”mușchii”

Postat in 26 septembrie 2016
/
Comments are off for this post

Oficialii Audi au anunțat săptămâna trecută despre mult așteptata prezentare a noului model Q5. Imaginea crossover-ului compact va fi dezvăluită cu ocazia apropiatului Salon Auto Paris 2016. Anunțul oficial a fost făcut ”pe ultima sută de metri” înaintea deschiderii evenimentului antemenționat, după o lungă perioadă în care producătorul german a fost extrem de discret vis-a-vis de noul Q5.

1

În plus, după o primă fotografie-teaser dezvăluind LED-urile stopurilor celei de-a doua generații de Q5 și a unui clip video ce prezintă compatibilitatea sistemului media al modelului cu deja celebrele aplicații mobile Android Auto și Apple CarPlay, Audi a lansat încă două noi clipuri promoționale unde sunt subliniate alte câteva calități ale crossover-ului, cum ar fi suspensiile pneumatice.

Potrivit producătorului din Ingolstadt (Germania), designul futurist al stopurilor va fi marcă înregistrată a crossover-ului în deplasările sale nocturne iar noul model Q5 se va adresa deopotrivă, clienților de ambe sexe. Se pare că apariția noului Q5 va amplifica la maxim concurența segmentului auto din care mai fac parte Mercedes GLC și BMW X3, o competiție sută la sută germană.

Din primele observații, noul Q5 va prezenta linii angulare similare cu ultima generație a puternicului Q7, în timp ce platforma modulară MQB a celor de la VW Group va sta la baza noului crossover (aceeași platformă a fost utilizată și la construcția noilor A4, A5 și Q7), micșorând cu aproximativ 100 de kilograme masa totală a acestuia. Așa cum se observă din ultimele teasere video, portbagajul crossover-ului va fi mai mult decât generos.

Motorizările noului  model Q5 vor fi diferite, cuprinzând atât motoare V6 cât și în patru cilindri, varianta standard va avea obișnuita tracțiune față dar fanii off-road-ului extrem vor putea opta pentru varianta Quattro a tracțiunii integrale. Va exista și o motorizare diesel care nu va putea fi comercializată pe teritoriul Statelor Unite, unde s-ar putea trimite un model performant SQ5 așa cum s-a întâmplat cu prima generație.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed