Acasa » Stiri » Volkswagen surprinde cu noul Taigun

Volkswagen surprinde cu noul Taigun

Postat in 23 octombrie 2012
/
Comments are off for this post

Sa lamurim rapid doua aspecte: 1) Aceea nu este o greseala de scriere; 2) Desi are titulatura de concept, Taigun isi va gasi, cat de curand, locul la baza gamei de crossover-e Volkswagen. Da, da – chiar sub Tiguan…

Susotelile privind intentia grupului german bantuie de multa vreme Internetul, dar acum avem, in persoana lui Taigun, un prim indiciu solid. Priveste dincolo de aripile evazate, garda la sol generoasa, scuturile metalice sau hayonul din doua piese: in mod normal, ar trebui sa ramai cu muza mititelului de 3,86 metri lungime, 1,73 metri latime si 1,57 metri inaltime. Care, deloc surprinzator, este up! Sau, mai bine zis, oricare dintre modelele apartinand familiei New Small.

Taigun a preluat de la up! nu doar tematica patratoso-rotunjita (sau rotundo-patratita, cum vrei), ci si motorul pe benzina de un litru; totusi, in cazul ultimului, lucrurile stau putin diferit. Si asta pentru ca supraalimentarea l-a transformat intr-un pachetel de nervi foarte interesant.

Sunt 110 CP si 175 Nm (de la 1.500 rpm, nota bene), care misca un corp de numai 985 kg; in consecinta, performantele lui Taigun iti lasa gura apa: 0-100 km/h in 9,2 secunde, consum mediu de 4,5 litri/100 km.

Cat despre latura practica, mentionam doar atat: consolele fata/spate nu depasesc 71 cm (aviz amatorilor de off-road), iar portbagajul poate inghiti, la nevoie, 987 de litri (280 de litri cu spatarul banchetei in pozitie normala). Perfect – acum vrem si un pret decent…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed