Acasa » Stiri » Honda vrea sa intre in ring cu Smart si Twizzy

Honda vrea sa intre in ring cu Smart si Twizzy

Postat in 13 noiembrie 2012
/
Comments are off for this post

Lupta la categoria frunza uscata de plop este pe cale sa devina serioasa.
Dupa ce s-a bucurat de o copilarie si o adolescenta fericita, Smart se vede provocat de nume grele.
Intai de Renault care mai are putin si arunca in lupta noul Twizzy, care imi place atat de mult incat vreau sa-mi cumpar si eu unul, respectiv Honda care, in binecunoscutul stil japonez, mai are de testat vreo 5000 de ani viitorul lor model.
Tactica lor este stiuta deja, pentru ca este specifica japoneza: ii lasam pe europeni sa inventeze, sa aiba probleme cu inventiile, apoi sa remedieze problema is inventam-copiem sistemul lor, dar fara probleme si ne creste ratingul in topul fiabilitatii!
Asa ca, trecem direct la viitoarea masina din categoria mi-e rusine sa zic ce masina am: Honda Micro Commuter.
2,5 m lungime, 1,25 m latime si 1,45 m inaltime nu inseamna mare lucru in oras, fiind putin mai mare decat un scuter, astfel ca denumirea de Micro este binemeritata.
Ca sa nu zica lumea ca au copiat, organizarea interioara presupune un loc pentru sofer, in spatele caruia se afla o minibancheta pentru doua locuri de copii, sau un japonez obez, dupa caz…

De punerea in miscare a cutiei japoneze se ocupa un motor electric care produce habar nu avem cati cai putere, alimentat de o baterie de acumulatori cu capacitatea de 15KWh, care permite o viteza maxima de 80 km/h si o autonomie de 59 km.
Suficient cat pentru drumurile zilnice prin oras.
Instrumentele de bord se rezuma la o tableta grafica detasabila care, probabil, se va ocupa si de autentificarea utilizatorului si pornirea masinii.
Din pacate pentru Honda, cei de la Nissan au prezentat un prototip, botezat Hypermini prin 1997, care, din pacate, nu aintrat in productia de serie… Acela era un model inovator!
Tinand cont ca testele vor incepe anul viitor in Japonia, va recomandam sa intrebati in stanga si dreapta despre noul Twizzy :).

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed