Acasa » Stiri » Ori la bal ori la… Shanghai

Ori la bal ori la… Shanghai

Postat in 4 februarie 2013
/
Comments are off for this post


Asta pare sa fie strategia companiei franceze pentru a scapa de o catastrofa iminenta sau, cel putin, asa ne informeaza colegii de la Autobild din Germania.

Rata pierderior a ajus undeva la 200 de milioane de euro lunar, pentru intregul grup PSA Peugeot Citroën, iar singura lor sansa, laudabila, de altfel, este sa iasa la bataie cu toate armele.

All guns blazing, cum ar spune americanii de moda veche.

Citroën intentioneaza sa compenseze cifrele de vanzari slabe din Europa cu ajutorul Chinei, care a devenit cea mai mare piata auto de pe planeta si sunt semne ca va ramane acolo ceva vreme.
Apetitul chinezilor pentru orice fel de lux sau orice mod de a iesi in evidenta, pe patru roti, este binecunoscut, iar francezii sunt decisi sa capitalizeze de pe urma acestui fenomen.
Citroën DSX este un concept de crossover ce foloseste platforma lui DS5 pentru a oferi un nou model pentru linia sa de lux botezata DS.

Acesta va folosi aceleasi motorizati ca si DS5, inclusiv versiunea hibrid ce utilizeaza motorul diesel de 2 litri, care produce 163 CP transmisi puntii fata, combinat cu un motor electric ce contribuie cu 37 CP la puntea spate.

Pentru amatorii de motoare consumatoare de benzina, Citroën intentioneaza sa ofere o versiune 1.6 THP care va produce in jur de 243 CP.

Mai multe detalii vor fi disponibile in luna aprilie.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed