Acasa » Stiri » Important la Chicago: Kia Cross GT

Important la Chicago: Kia Cross GT

Postat in 8 februarie 2013
/
Comments are off for this post


Kia a devenit de ceva vreme unul dintre jucatorii importanti ai pietei auto, atat in Europa cat si in America de Nord.
Cu inceputuri modeste si cu modele ce rivalizau cu ascutitorile de creioane, au ajuns acum sa bata la usa producatorilor premium si sa le fure acestora clientii.
Au inceput prin a recruta cei mai buni manageri disponibili din industria auto europeana, au dus designul gaamei la cel mai inalt nivel, iar materialele interioare si platformele tehnice se pot aseza la masa cu orice model european, fie el si premium.

Par prea multe vorba de lauda, dar faptele vorbesc de la sine.

Sa ne intoarcem, insa, la Cross GT.
Un exercitiu de design menit sa indice tendinta in designul viitoarelor modele, Kia Cross GT imbina eleganta unui grand turism cu aspectul practic al unui crossover.
Cocnept-car-ul masoara 4,9 metri lungime, 2 metri latime, respectiv 1,65 m inaltime, in timp ce ampatamentul sau masoara aproape 3,1 m, adica mai mult decat cel al unui Mercedes Clasa S.
Motorizarea vine din banca de organe a grupului si este prezenta sub forma binecunoscutului V6, cu cilindreea de 3,8 litri, care, cu ajutorul unui motor electric montat intre motor si cutia de viteze, produce 400 CP si 677 Nm (!!).
Toti acesti cai putere sunt transmisi prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt trepte, si apoi ajung la roti printr-un sistem de tractiune integrala ce poate gestiona fiecare roata individual.

In caz de nevoie, sistemul de propulsie poate fi folosit in mod 100% electric, pentru distante maimici de 32 km (20 de mile).

Interiorul pare a fi o sculptura organica semnata de Zaha Hadid si dispune de un sistem multimedia cu comenzi tactile, precum si de elemente de lemn si piele fina.
Cele patru locuri pot acomoda cu succes 4 pasageri, dar este de asteptat, in cazul in care se va produce un astfel de model, sa vedem si alte optiuni de configurare a interiorului.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed