Acasa » Stiri » Este BMW Gran Coupe noul Serie 6?

Este BMW Gran Coupe noul Serie 6?

Postat in 6 iunie 2010
/
Comments are off for this post

Conform unor surse mentionate in media online, se pare ca BMW Gran Coupe va purta numele Seriei 6 si va fi construit folosind platforma Seriei 7.

Aceasta platforma tehnica (motoare, transmisii, sisteme electronice, punti, suspensii etc) este impartita in prezent de Seria 7 cu Seria 5 GT si Seria 5, in timp ce actuala generatie a Seriei 6 foloseste platforma tehnica vechiului Serie 5.

Lasand explicatiile de-o parte, trebuie sa ne gandim la viitorul Audi A7, plasat imediat sub A8 si la noua generatie a lui Mercedes CLS, inventatorul clasei \”Coupe cu 4 usi\”, un nonsens pentru mine, dar nu despre asta e vorma aici.

In momentul de fata, nisa inaugurata de sus-mentionatul CLS este invadata de Maserati Quattroporte, Aston Martin Rapide, Porsche Panamera si noul Jaguar XJ.

Revenind la BMW Gran Coupe, acesta continua linia conceptului CS prezentat in Shanghai in 2007 si prefigureaza noua tendinta in designul casei bavareze, cu elemente noi adaugate deja celor devenit trade-mark-ul BMW.

Motorizarile de sub capota nu aduc nimic nou, fiind aceleasi care echipeaza deja modelele aflate in productie in acest moment: sase si opt cilindri, supraalimentate, pe benzina si diesel.

Desi sunt doar zvonuri, se pare ca va fi oferit si intr-o varianta hibrid, plecand de la tehnologia folosita pentru Seria 5 Active Hybrid.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed