Acasa » Stiri » Ford va prezenta noul Focus ST la Paris

Ford va prezenta noul Focus ST la Paris

Postat in 23 iulie 2010
/
Comments are off for this post

Actualul model de clasa compacta Ford este, probabil, cel mai reusit in ceea ce priveste componenta dinamica, iar noul Focus, al carui debut european se va consuma la Paris, ar trebui sa fie cel putin la fel de capabil. Totusi, intotdeauna exista loc de mai bine, iar americanii stiu ca aici, pe Batranul Continent, esti altfel privit daca arati ca-ti dai silinta.

La Paris, efortul depus intru satisfacerea obiectivelor comerciale va lua forma noului Focus ST.

Inutil sa mai mentionam ca, pana la aparitia unui eventual RS, acesta va fi cel mai salbatic Focus pe care il vei putea comanda in showroom-urile Ovalului Albastru. Actuala masina “scoate� 225 CP dintr-un cinci cilindri turbo de origine Volvo, insa viitorul top-model compact se va lauda cu o herghelie si mai numeroasa, specialistii anticipand cel putin 250 CP (si vreo 350 Nm).

“Vinovata� pentru aceasta prestatie va fi o versiune mai puternica a motorului EcoBoost de doi litri si 200 CP, ce a debutat deja sub capota lui Mondeo facelift. Ne asteptam la un 0-100 km/h in vreo sase secunde si la o viteza maxima apropiata pragului de 250 km/h, adica la doua dintre chestiile care-l vot face pe Golf GTI sa tremure din toate articulatiile.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed