Acasa » Stiri » Fabrica de zvonuri: Volvo il va prezenta pe XC30 in 2013

Fabrica de zvonuri: Volvo il va prezenta pe XC30 in 2013

Postat in 4 ianuarie 2011
/
Comments are off for this post

BMW X1 mai are putine zile linistite in segmentul crossover-elor compacte: Audi si Mercedes si-au anuntat deja competitorii – Q3, respectiv BLK –, iar Volvo se pregateste sa finalizeze proiectul XC30.

Noua masina isi va face debutul undeva in 2013, cam in aceeasi perioada in care X1 va primi un prim facelift.

Potrivit celor de la Autocar, boss-ul lui Volvo, Stefan Jacoby, a accelerat procesul de dezvoltare al lui XC30, pe care il vede extrem de important in vederea promovarii marcii pe piata europeana si cea asiatica (in special cea din China). Masina va avea la baza o arhitectura tehnica derivata din cea a lui C30, insa de la distanta, va semana destul de mult cu XC60; totusi, cel mai interesant lucru care se va putea spune despre exterior este faptul ca va avea doua versiuni: una normala pentru piata europeana si una cu… ampatament lung pentru cea din China si SUA.

Paleta de motorizari o va imita in buna masura pe cea a lui C30, de unde rezulta ca trebuie sa ne asteptam la obisnuitele propulsoare cu turbocompresor si injectie directa, diesel sau pe benzina. Evident, XC30 va propune si un tren de rulare cu tractiune integrala, sistemul AWD urmand a fi semnat, ca si pana acum, de specialistul Haldex.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed