Acasa » Stiri » Spyker vinde divizia de masini sport

Spyker vinde divizia de masini sport

Postat in 25 februarie 2011
/
Comments are off for this post

Asadar, Vladimir Antonov s-a “razbunat�: acuzat pe nedrept(?) de legaturi cu mafia rusa – ce erau cat pe-aci sa strice “Afacerea SAAB� (Antonov detinea 29,9% din Spyker) –, bancherul uzbek a reusit sa puna mana pe diviza producatoare de masini sport a fabricantului olandez.

Intelegerea preliminara, incheiata intre Spyker si compania britanica CPP Global Holdings Limited (al carei patron este Antonov), are o valoare totala de 32 de milioane de euro, bani ce vor fi utilizati de Spyker N.V. pentru plata unor datorii si sprijinirea business-ului achizitionat anul trecut de la GM.

Odata incheiata, afacerea va consemna mutarea tuturor activelor Spyker Business – marci, drepturi de proprietate intelectuala etc – in curtea celor de la CPP Global Holdings, insa, din cele 32 de milioane de euro, doar 15 milioane vor fi platite cash; restul vor fi franturi din profiturile lui Spyker Cars, livrate in conturile fostei companii-mama in urmatorii cinci ani.

“Aceasta tranzactie ii va permite lui Spyker Cars N.V. sa se focuseze pe dezvoltarea marcii SAAB si, in acelasi timp, o va elibera de obligatia de a investi in Spyker Business. Victor Mueler va ramane directorul executiv al lui Spyker Business pana cand va fi numit un succesor, moment in care el va deveni presedinte de onoare. Totodata, D-l Mueller va indeplini si functia de director executiv al Spyker Cars N.V., precum si pe cea de presedinte al board-ului SAAB Automobile AB�, a declarat Hans Hugenholtz, presedintele Consiliului de Administratie al Spyker Cars N.V.

Avand in vedere faptul ca Spyker N.V. are datorii maricele la Tenaci Capital B.V. – firma controlata de Victor Mueller –, nici nu ne gandeam la alt scenariu…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed