Acasa » Stiri » Aston Martin si Daimler, gata sa bata palma

Aston Martin si Daimler, gata sa bata palma

Postat in 31 martie 2011
/
Comments are off for this post

Sunt convins ca ai mai auzit de asta: Aston Martin are nevoie de tehnologiile Daimler, iar Daimler – de un nou Maybach; bunaoara, gata parteneriatul!

Ei bine, lucrurile nu sunt chiar asa de simple, caci iata – au trecut doi ani de cand am auzit prima oara de inedita colaborare si, pana acum, nimic. Pana acum…

Potrivit unor informatii obtinute de catre colegii de la Car and Driver, nemtii si britanicii au batut palma inca de la finalul lui 2010, consfintind ceea ce am banuit cu totii la momentul prezentarii prototipului Lagonda – hidosul crossover fabricat pe platforma lui GL-Klasse. Totusi, ce va rezulta din aceasta bizara combinatie de fish & chips si sauerkraut?

Pai, in primul rand, un nou Maybach. Un Maybach dezvoltat cu urechea ciulita la indicatiile designerilor Aston Martin, un Maybach construit in incinta uzinei din Gaydon. Pardon? Da, ai auzit bine: nemtii nu vor doar o limuzina ultraluxoasa care sa arate bine, ci si una construita de un specialist in modele exclusiviste. Ceea ce, daca ne aducem noi bine aminte, era si Mercedes acum vreo 60-70 de ani. Si totusi – in privinta acestui ultim zvon, avem ceva rezerve. Mergem mai departe.

Aston Martin, pe de alta parte, isi doreste mult mai multe. In primul rand, o arhitectura care sa stea la baza viitoarei limuzine Lagonda. Si, pentru ca au renuntat la stupidul proiect dezvelit la Geneva 2009, au pus ochii pe platforma viitorului S-Klasse.

In al doilea rand, insularii vor un V8 de ultima generatie, iar Mercedes are in depozit un agregat biturbo nou-nout, capabil de 435 CP si 700 Nm; in consecinta, sa nu te miri daca ai sa-l vezi stipulat in contractul de colaborare.

In sfarsit, in al treilea si ultimul rand, ar mai fi un diesel, a carui identitate – si destinatie – au ramas inca necunoscute. Probabil, Aston nu a renuntat la ideea de a face un SUV; ca atare, ne rugam sa nu arate ca Lagonda Concept. Sau Cayenne.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed