Acasa » Stiri » Un roman in elita designului auto

Un roman in elita designului auto

Postat in 4 august 2011
/
Comments are off for this post

Acatrinei Lucian Nicolae este unul din cei cinci finalisti ai competitie eCar, lansata de gigantul industrial Dassault Systèmes, in colaborare cu Riversimple si fundatia 40 Fires.

Daca Dassault Systèmes nu are nevoie de nicio prezentare, trebuie sa spunem cateva cuvinte despre Riversimple si 40 Fires.

Riversimple este o companie britanica ce si-a pus in cap sa revolutioneze modul de deplasare a oamenilor in orase si insasi notiunea de automobil personal.


Pentru acest lucru au facut un demonstrator tehnologic in 2009 si estimeaza ca va avea in testare o flota de 50-60 de astfel de autovehicule in 2012.

Modelul prezentat de ei este propulsat de motoare electrice care folosesc energia electrica produsa cu ajutorul unei pile de combustibil cu hidrogen.
Concursul de fata este rezultatul colaborarii de succes a celor trei companii pentru un proiect complet care sa includa integral procesele de fabricatie, vanzare si utilizare a unui automobil.

Dupa evaluarea tuturor proiectelor depuse pana la data de 17 Iulie 2011, s-au stabilit cei cinci finalisti.
Unul dintre acestia este Acatrinei Lucian Nicolae, un foarte talentat designer roman in varsta de 25 de ani, absolvent al Universitatii de Arte George Enescu din Iasi.

El a prezentat conceptul Libertis care are o structura hibrida din fibra de carbon, lasata la vedere si un sasiu tubular.
In plus, modelul prezentat nu are stalpii A, folositi pentru delimitarea parbrizului gratie conceptului novator al sasiului tip monococa din fibra de carbon, aceasta solutie favorizand siguranta activa prin gradul ridicat de vizibilitate.

Sistemul de producere a energiei electrice este ambalat intr-un ansamblu compact, care se poate scoate ca un simplu sertar din spatele celor doua scaune.

Scaune care sunt fixe, rglarea pozitie de condus facandu-se modificand pozita volanului si a pedalierului.

Pentru fiecare roata este antrenata de un motor electric montat in interiorul ei, Libertis dispune de doua spatii pentru bagaje, inclusiv in locul unde ar fi fost, in mod normal, motorul termic.

Pentru mai multe detalii si proiecte inovatoare, va recomandam sa vizitati siteul personal al artistului la adresa web http://www.acatrineilucian.com

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed