Acasa » Stiri » De la Gordon Murray cu dragoste

De la Gordon Murray cu dragoste

Postat in 26 septembrie 2011
/
Comments are off for this post

Nici nu s-a uscat bine vopseaua pe modelul urban T25 proiectat de Gordon Murray si copiat de intreaga industrie auto (vezi conceptele Audi, VW si Opel de la Frankfurt pentru navetisti), ca britanicul mai scoate un iepure din palarie.

Sau un fel masinuta de jucarie, deoarece noul model 100% electric poarta numele Teewave AR.1.

Caroseria monococa este fabricata integral din fibra de carbon si poate fi fabricata printr-un proces special in numai 10 minute!!!

Aceasta se datoreaza colaborarii cu japonezii de la Toray, specializati in prelucrarea fibrei de carbon si materiale avansate.

Masa totala a micului automobil sport este de numai 850 kg, care este pusa in miscare d eun motor electric capabil sa dezvolte 63 CP si 132 Nm.

Aceasta putere este transmisa puntii spate si impinge micul bolid pana la o viteza maxima de 145 km/h, dupa ce atinge prima suta de kilometri pe ora in 11.4 secunde.

Autonomia anuntata de productor este de aproximativ 185 km (115 mile).

Desi este un automobil reusit, din ce ne-am putut da seama din fotografiile oficiale si din interpretarea datelor publicate de producator, nu se stie exact daca acest model va intra in productia de serie, fiind produs pentru a sublinia capacitatile companiilor care au colaborat la producerea lui.

Ar fi pacat, totusi, pentru ca daca tot ajungem sa conducem ascutitori electrice cu roti, am prefera sa mergem cu una produsa de taticul lui Macca F1…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed