Acasa » Stiri » Formula 1: Vettel a devenit, din nou, campion mondial

Formula 1: Vettel a devenit, din nou, campion mondial

Postat in 10 octombrie 2011
/
Comments are off for this post

Noua victorii si 12 clasari pe podium, in 15 curse – de un asemenea rezultat a fost nevoie pentru adjudecarea titlului de campion mondial in 2011, performanta reusita, bineinteles, de catre Sebastian Vettel.

La 24 de ani si trei luni, pilotul echipei Red Bull Racing a devenit cel mai tanar dublu-campion de Formula 1 din istorie, devansandu-l cu peste un an pe fostul recordman, Feranando Alonso.

Cel mai tanar pilot care a participat la o cursa de Formula 1. Cel mai tanar pilot care a castigat puncte intr-o cursa de Formula 1. Cel mai tanar pilot care a condus intr-o cursa de Formula 1. Cel mai tanar pilot care obtinut un pole-position in Formula 1. Cel mai tanar pilot care a castigat o cursa de Formula 1. Iar acum, cel mai tanar dublu-campion mondial din istorie. Nu e rau, la 24 de ani de-abia impliniti, nu?

Asa credem si noi, chiar daca, iti vine sa crezi sau nu, Vettel mai are multe de demonstrat. Deocamdata, cariera lui seamana izbitor cu cea a lui Schumacher – de altfel, unii il alinta deja “Micul Schumacherâ€? –, care a obtinut primele sale doua titluri in aceeasi maniera: consecutiv, cu o singura echipa (Benneton, in 1994 si 1995). Intr-un final, tanarul german va trebui sa demonstreze ca poate cuceri titluri mondiale si din spatele volanului unui monopost diferit, insa, pana atunci, sa dam Cezarului ce e al Cezarului. Anume, toate aplauzele si felicitarile noastre…

Si ar mai fi ceva: ambitia lui Vettel. Probabil, singura capabila sa se masoare cu talentul sau gigantic. Vezi tu, la Suzuka, avea nevoie de un singur punct pentru a-si adjudeca titlul de campion, cu patru etape ramase de disputat. Dar nu: neamtul a preferat sa demonstreze – sau macar sa incerce sa demonstreze – ca e cel mai bun. Bunaoara, in calificari, a obtinut pole-position-ul. Apoi, chiar de la start, s-a duelat pe prima linie dreapta cu Jenson Button (celalalt ocupant al grilei intai), pe care mai-mai ca era sa-l scoata in decor.

La un moment dat, s-a regasit undeva pe la mijlocul plutonului, dar, intr-un final, a terminat pe trei, presandu-l pe Alonso pana la punctul in care spaniolul, disperat sa-si pastreze pozitia secunda, l-a ajuns din urma pe liderul Button!

Practic, inca vreo 3-4 tururi, si am fi asistat la un care pe care ca-n filmele cu Senna; asa, am vazut un Button pe locul intai si un Vettel pe treapta rezervata “bronzului�, privindu-i pe toti de sus…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed