Acasa » Stiri » Opel Astra OPC e gata sa-l infrunte pe VW Golf R20

Opel Astra OPC e gata sa-l infrunte pe VW Golf R20

Postat in 6 noiembrie 2011
/
Comments are off for this post

Si vrea chiar sa-i dea o lectie, desi e cam greu sa-l clatini de pe tron.

Dar sa vedem ce arme au pregatit inginerii din Russelheim pentru batalia cu micul demon din Volksburg.

Exteriorul delimiteaza clar noul Astra OPC de restul Astrelor din gama Opel, prin elemente de caroserie special create pentru el.

Spoilerul posterior a primit evacuari duble trapezoidale pentru a delimita noul OPC de restul gamei si pentru a sugera ca e vorba de multi cai putere sub capota. Dar ajungem si la ei.

Partea din fata a primit un spoiler nou din care lipsesc farurile de ceata, al caror loc a fost preluat de doua prize de aer destinate sa raceasca sistemul de franare.

Dar nu e vorba de orice sistem de franare, ci de unul creat de Brembo special pentru hot-hatch-ul german, care dispune de discuri ventilate si perforate pentru rotile din fata.

Daca tot vorbim de roti, trebuie mentionat faptul ca Opel Astra OPC foloseste suspeia HiPerStrut care are amortizare variabila controlabila electronic, impreuna cu sistemul de directie si clapeta de acceleratie.

Toate acestea sunt comandate cu ajutorul sistemului Flex Ride, care acum are o setare in plus: OPC.

Interiorul a primit scaune sport care promit, din ce putem vedea in poze, o pozitie de condus foarte buna.


In plus, credem ca cei care vor sta in ele, si vor ataca virajele in forta, se vor simti tinuti in brate nu la volanul unei masini…

Desi la sfarsitul anilor ’90 se spunea ca 250 CP sunt prea multi pentru puntea fata, Opel ofera un motor turbo de doi litri capabil sa produca 280 CP si 400 Nm.

Pentru a se asigura ca toata puterea ajunge cum trebuie pe asfalt, Astra OPC a primit un diferential cu alunecare limitata pentru puntea fata.

Nu s-a comunicat timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h, dar stim viteza maxima: 250 Km/h.

Adica este cel mai rapid Opel Astra de serie din istorie….

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed