Acasa » Stiri » BMW Seria 6 Gran Coupe a fost prezentat oficial

BMW Seria 6 Gran Coupe a fost prezentat oficial

Postat in 11 decembrie 2011
/
Comments are off for this post

BMW a prezentat oficial primul model al casei destinat sa lupte in clasa de lux a nisei botezata coupe cu patru usi .

Probabil, bavarezii s-au gandit ca este mai bine mai tarziu decat niciodata si au ales sfarsitul de an pentru a lansa acest model, fiind depasiti si de Audi cu al lor A7, in ceea ce priveste lansarea

Daca ne amintim bine, acest model a fost prefigurat de conceptul prezentat la Salonul Auto de la Beijing din luna aprilie 2010.

Acum este prezentat in forma finala, gata de a fi livrat viitorilor clienti.

BMW declara ca noul model este un model cu 4+1 locuri si ofera un nivel de modularitate neintalnit in segment.

Practic, acest model este destinat celor care isi doresc un BMW Seria 6 normal sau decapotabil, dar au nevoie sau vor sa poata transporta pana la patru pasageri si/sau sa care ceva de pe la un magazin de mobila, pentru ca altfel nu vad motivul existentei banchetei rabatabile la un coupe.
Fie el si cu patru usi.


Si nu cred ca au fost impresionati de baiatul ala care si-a umplut Audi-ul cu saci de cartofi…

Revenind la BMW Seria 6 Gran Coupe, se observa o linie exterioara superba, acesta fiind o evolutie fireasca a Seriei 6, dar nu vom insista asupra acestor detalii si vom lasa fotografiile sa vorbeasca.

Vom vorbi, insa, despre motorizari.


BMW Seria 6 Gran Coupe vine cu trei versiuni de motorizare si anume :640d, 640i si 650i.

cel mai economic motor este, evident, cel diesel care produce 313 CP si 630 Nm, si pune aceste cifre pe asfalt prin intermediul rotilor din spate, ca si 640i, totul pentru un consum mediu de 5,5 l/100 km.

Acesta din urma produce 320 CP si 450 Nm si ofera un timp de accelerare identic cu fratele diesel: 5,4 secunde sunt necesare pentru a atinge 100 km/h cu plecare de pe loc, iar viteza maxima este limitata la 250 km/h.

Versiunea de top, dar nu pentru mult timp, va fi 650i, echipat cu motorul de 4,4 litri, care dezvolta 450 CP si 650 Nm, fiind cel mai puternic motor 50i din gama BMW.

Acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 4,6 secunde (4,5 secunde pentru versiunea XDrive), iar viteza maxima este limitata la 250 km/h.

Pe langa optiunile devenite clasice, am remarcat posibilitatea alegerii de ornamente ceramice (!), precum si a unui sistem audio de inalta fidelitate produs de Bang & Olufsen, precum sistemul de evitare a coliziunilor cu functie de franare care foloseste o camera de luat vederi speciala si lucreaza cu sistemul ACC (Adaptive Cruise Control).

In momentul de fata nu s-a comunicat nimic despre preturi, dar, tinand cont de pretul unui Seria 6 normal , ne asteptam ca si preturile noului BMW Seria 6 Gran Coupe sa se situeze la acelasi nivel ridicat.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed