Acasa » Stiri » Noul BMW M6 este gata

Noul BMW M6 este gata

Postat in 14 februarie 2012
/
Comments are off for this post

BMW a facut, din nou, sa lacrimeze cativa sefi de prin Stuttgart, prin lansarea noului M6.

Noul BMW M6 este o evolutie fireasca a vechiului supercar bavarez, dar vine cu ceva in plus.
De fapt, cu mai multe ceva-uri!

In primul rand este vorba despre design. Noul BMW M6 este pur si simplu superb, iar asta o spun chiar si fanii marcilor rivale.

Caroseria este echilibrata si surprinde trasaturile grand-turism-ului.


Daca ar fi avut motor central, trecea direct in liga supercar-urilor de competitie fara nicio problema.

In al doilea rand, trebuie sa vorbim despre performante. Si nu ne referim doar la performantele dinamice obtinute cu orice pret.

Orice constructor poate pune un motor behemotic pe o masina usoara, asa cum fac americanii sau rivalii cu stea in frunte.

BMW a mers pe calea inovatiei si a montat un V8 de 4,4 litri,d ublu supraalimentat cu turbina, capabil sa produca 560 CP si 680 Nm.

Timpul necesar pentru a accelera de la 0 la 100 km/h este de 4,3 secunde pentru coupe, respectiv 4,3 secunde pentru versiunea decapotabila, care plateste tribut aerodinamicii.


Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h, dar poate fi modificata prin achizitionarea pachetului M Driver , care ridica valoarea maxima a acesteia pana la 305 km/h.

Nimic surprinzator pana aici, nu? Era chiar de asteptat, am spune noi.


Evident ca da. Dar, ce nu era de asteptat este performanta economica, iar aici facem referire la consumul de combustibil.

Desi are puterea unui Tiger 1 din Al Doilea Razboi Mondial, BMW M6 consuma 9,9 l/100 km, in versiunea coupe, respectiv 10,3 l/100 km in versiunea decapotabila, in timp ce emisiile de CO2 se situeaza la nivelul de 239 g/km.

Noul BMW M6 este asteptat sa aterizeze in showroom-uri undeva in toamna, iar preturile anuntate, pentru Germania, pleaca de la 126.000 EUR pentru coupe, respectiv 131.000 EUR pentru versiunea descoperita.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed