Acasa » Stiri » Ford prezinta noul Explorer Sport; il va vinde doar in “Stateâ€?

Ford prezinta noul Explorer Sport; il va vinde doar in “State�

Postat in 29 martie 2012
/
Comments are off for this post

Nu stiu daca am mai spus-o pe i-Car, dar, daca da, asta e – o repetam: nu intelegem de ce producatorii americani se sfiesc sa ne ofere familiale mari si incapatoare. Uite, de exemplu, Ford: povestea se termina cu Mondeo.

Pentru un prim capitol, deschis de Ka si incheiat de sedanul de talie medie, e foarte OK; urmatoarele insa, sunt lasate pe mainile lui Volkswagen si a catorva producatori japonezi.

Chestia cu statura agabaritica si apetitul pantagruelic al SUV-urilor din Detroit nu mai este valabila, caci iata – Explorer este cat un Range Rover si consuma, in medie, cat un Touareg V6. Iar acum, colac peste pupaza, mai are si o versiune sport.

Ce inseamna asta? Nici mai mult, nici mai putin decat faptul ca ne dorim si mai tare unul. Dar nu sa-l comandam din “State�, sa ne usuce taxele; nu, ne dorim unul in vitrina celui mai apropiat Ford. Rosu, daca se poate. Ca si “fratii� sai, are un habitaclu cu sapte locuri, ticsit cu gadget-uri ultimul racnet si valeti electronici, dar, sub capota, respira un V6 EcoBoost de 3,5 litri (similar cu cel instalat pe Taurus SHO).

In traducere, sunt minimum 350 CP canalizati spre toate cele patru roti cu jante de 20 inch (de administrarea fortei se ocupa o cutie automata cu sase trepte si comanda pe volan). Si sa nu crezi ca asta e tot: fiind “cel mai cel� din familia Explorer, Explorer Sport se mai mandreste cu un sasiu rigidizat, un set de suspensii mai ferme si o directie mai comunicativa.

Noi intram pe petitiononline; vii?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed