Acasa » Stiri » SSC Tuatara este aproape gata

SSC Tuatara este aproape gata

Postat in 26 aprilie 2013
/
Comments are off for this post

 

SSC Tuatara este aproape gata de productia de serie

SSC Tuatara este aproape gata de productia de serie

Americanii de la Shelby Super Cars isi fac temele cum trebuie si lucreaza intens la motorizarea fuzeei cu roti ce urmeaza a fi produsa in curand.

Botezata Tuatara, dupa mica reptila care evolueaza si isi schimba ADN-ul mai des decat isi schimba unii oameni ciorapii,  racheta rutiera este mai aproape de versiunea finala, astfel ca au aparut primele detalii despre motorizarea sa.

V8 supraalimentat, 1350 CP, 1730 Nm

V8 supraalimentat, 1350 CP, 1730 Nm

Este vorba despre, bineinteles, un V8 supraalimentat cu doua turbine, cu cilindreea de 6,9 litri, care produce 1350 CP si 1730 Nm.

Testele sunt in plina desfasurare,  americanii lucrand intens la optimizarea curbei de putere si la modul cum sunt pusi la treaba toti caii.

Jerod Shelby a anuntat ca masina se va putea conduce foarte usor, fiind controlabila atat in mediul rutier public cat si pe pistele de circuit.

SSC Tuatara este gata sa-l detroneze pe Veyron

SSC Tuatara este gata sa-l detroneze pe Veyron

Partea si mai placuta este ca rezerva de putere a motorului este considerabila. Astfel, stim ca noul motor poate fi impins fara probleme pana la 1700 CP, care, daca sunt trecuti printr-o cutie de viteze gandita cum trebuie, pot propulsa hipercar-ul american pana la viteze demne de prototipurile care alearga pe pistele de sare din deserturile americane.

Noi vom sta cuminti si vom astepta cu popcorn si o mare sonda de suc ziua in care SSC Tuatara va matura recordul de viteza detinut de Bugatti.

Inca…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed