Acasa » Stiri » Jay Leno a testat Porsche 918 Spyder

Jay Leno a testat Porsche 918 Spyder

Postat in 1 septembrie 2013
/
Comments are off for this post
Ireal de frumos si performant

Ireal de frumos si performant

Unii spun ca Jay Leno nu este om, ci un soi de extraterestru caruia ii curge ulei de motor prin vene.

Altii spun ca a venit aici sa ne arate ca pot exista oameni supercelebri si superbogati dispusi sa-si murdareasca mainile pentru a regla un motor vechi de juma’ de secol.

Indiferent de ce alte zvonuri mai sunt prin lume, un lucru este sigur: Jay Leno este pasionat de masini si a apucat sa testeze cel mai performat automobil iesit de pe plansele de proiectare ale companiei Porsche: 918 Spyder.

Cu siguranta ca vom sti mai multe in curand, dar va trebui sa stam la coada si sa ne uitam prin mediul virtual pentru a fura cat mai multe detalii.

Pana acum stim ca va costa in jur de 600000Euro, adica aproape 1000 de euro pentru fiecare cal putere dezvoltat de motorul termic.

Acesta este un V8 cu cilindreea de 4,6 litri, montat central si dezvolta 608 CP, ce-si vor gasi rostul in lume odata pusi pe asfalt de rotile puntii posterioare.

Indiferent de unghiul din care este privit, 918 Spyder este o opera de arta

Indiferent de unghiul din care este privit, 918 Spyder este o opera de arta

Desi multi ar spune ca 608 CP sunt multi, inginerii de la Porsche au gandit altfel. Astfel incat au mai montat alte doua motoare elctrice, care produc 156 CP, respectiv 129 CP, pentru un total de 887 CP!

0-100 km/h se rezolva in 2,8 secunde, iar viteza maxima va fi mare. Cat de mare nu stim inca, dar stim ca va fi mai mare de 340 KM/h.

No comment...

No comment…

Ce nu va fi mare la masina asta?

Ei bine, consumul de combustibil. Cifrele oficiale indica un consum de combustibil, in conditii uzuale de mers, de numai… 3,3l/100 Km !!!!

Da. 3,3 litri de benzina pentru a parcurge 100 km cu un monstru mecanic ce pune pe asfalt 887 CP si mai mult de 800 Nm! Adica vom avea performante de racheta cu un consum de pocnitoare…

Cockpit digital pentru performante demne de secolul 22!

Cockpit digital pentru performante demne de secolul 22!

Frumos, nu?

Porsche 918 Spyder se va asorta perfect cu drumurile lungi. Cat mai lungi.

Porsche 918 Spyder se va asorta perfect cu drumurile lungi. Cat mai lungi.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed