Acasa » Stiri » Kia va prezenta noul K900 la New York

Kia va prezenta noul K900 la New York

Postat in 15 martie 2018
/
Comments are off for this post

de DG

Salonul Auto de la New York nu este de talia Genevei sau Frankfurtului, dar este un salon important pentru producatorii auto cu aspiratii la cifre de vanzari bune pe piata nord-americana.

Producatorii asiatici fac parte din cei mentionati anterior, iar Kia este unul dintre acestia. Mai mult, tinand cont de densiteatea de oameni bogati de pe Coasta de Est a SUA, producatorii mizeaza pe produse capabile sa le atraga atentia si sa-i faca sa cheltuiasca bani pentru a le cumpara.

Pe langa marketingul uzual, reprezentat de sponsorizari, reclame si plasare de produse (vezi serialul “Iron fist” de pe Netflix, unde niste miliardari se plimba cu un Santa Fe), teaserele au si ele rolul rol.

Cum este si cel despre care facem vorbire.

Kia se ambitioneaza sa bage bani in modele de lux, iar K900 este actualul model-amiral al companiei sud-coreene. Mie imi place foarte mult, dar se pare ca eu fac parte dintr-o mana de oameni care ar da bani pe asa ceva. In SUA cred ca s-au vandut  mai putine K900 decat Ferrari, iar asta spune ceva…

O problema a lor a fost ca au facut un model scump, al carui pret este justificat de nivelul tehnologic atins. La un moment dat, Kia K900 a dat de pamant, intr-un test facut in SUA, chiar cu Lexus LS, iar asta spune multe.

Designul invechit si absenta unui grup motopropulsor modern i-a facut sa piarda teren, insa, iar asta se va schimba curand. Foarte curand.

Din pozele prezentate se vede o silueta curata, fara artificii stilistice, cu linii simple si fluide. Adio grile a la Maserati/Buick.

Identitatea de marca pare sa se fi cristalizat, iar schitele publicate pe internet subliniaza asta. Vom avea de-a face cu un sedan de aproximativ 5 metri, sau chiar mai mult, demn sa fie parcat langa orice sedan de lux american, nipon sau german.

Interiorul aduce cele mai mari surprize. Sud-coreeni au spus “adio” sutelor de butoane aruncate in habitaclu, si vin cu un bord curat, cu minim de comenzi mecanice.

Indicatoarele de bord vor fi, ca si la actualul K900, afisate pe un display de mare rezolutie, iar ecranul statiei multimedia va fi  actualizat.

Se pare ca va permite si comenzi haptice, dar nu este confirmat.

Pentru finisarile interioare se va face exces de lemn, piele fina si aluminiu. Asta daca nu vor da chix si vor folosi plastic acoperit cu aluminiu. Sper sa nu fie cazul…

Despre motorizari nu se stie nimic, dar ne asteptam sa vedem motoarele folosite in prezent, la care se va adauga, cel mai probabil, un hibrid de tip plug-in.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed