Acasa » Eco » Lamborghini Terzo Millennio Concept

Lamborghini Terzo Millennio Concept

Postat in 7 noiembrie 2017
/
Comments are off for this post

de DG

 

Stirea asta este importanta, dincolo de titlu. Da, stiu, orice nou Lamborghini este motiv de bucurie pentru ochii multor pasionati auto. Dar, aici, stirea asta este mult mai importanta.

Lamborghini Automobili a inceput o colaborare cu MIT pentru a defini si dezvolta tehnologiile ce vor sta la baza productiei de automobile in secolul urmator. Italienii merg mai departe si anunta tehnologia pentru mileniul urmator, care nu este un lucru gresit, cel putin semantic.

Unul dintre cele doua laboratoare ale MIT se numeste”Dinca Research Lab” si este condus de un roman!

 

 

Profesorul Mircea Dinca lucreaza la o tehnologie de stocare a energiei, mizand pe potentialul supercondensatoarelor. (aka supercapacitors).

 

Practic, aceste supercondensatoare, care vor fi inglobate in caroseria din fibra de carbon cu ajutorul unor nanotuburi de grafit. SF, nu-i asa? Ei bine, nu. Este o realitate, iar romanul din MIT ajuta sa dezvolte aceasta idee.

Practic, propulsia va ramane electrica, dar energia nu va mai fi stocata intr-un singur loc…ci peste tot! In intreaga caroserie, eliminand astfel nevoia de cablaje grele si podele sensibile.

Mai mult, incarcarea se va putea realiza in cateva minute, rivalizand, practic, cu timpii de inarcare cu combustibil lichid din orice statie de realimentare cu combustibili fosili.

Mai mult, tehnologia dezvoltata de roman poate ajuta caroseria sa se repare singura. Practic, cand este detectata o zgarietura sau perforatie a caroseriei din fibre de carbon, nanotuburile din grafit vor fi activate pentrua incalzi zona respectiva, realizand o sudura ad hoc.

 

 

 

Prof. Dinca spune: ” Noua colaborare cu Lamborghini ne permite sa fim mai ambitiosi si sa gandim „outside the box”, in special in proiectarea de noi materiale care raspund nevoii de stocare a energiei electrice pentru cerintele unui automobil sport electric. Privim cu incredere colaborarea cu echipa lor de ingineri si suntem nerabdatori sa incepm lucrul la acest proiect exceptional”.

In acest moment, Lamborghini Terzo Millenio Concept este doar concept futuristic dar, cu noroc si suficienti bani, il vom putea vedea in actiune in cativa ani.

 

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed