Acasa » Stiri » Mercedes E 300 BlueTec Hybrid face peste 1.300 km cu un plin

Mercedes E 300 BlueTec Hybrid face peste 1.300 km cu un plin

Postat in 2 octombrie 2012
/
Comments are off for this post

Sincer, n-am fi bagat in seama stirea asta, daca n-ar fi fost vorba despre un sedan premium de talie mare. Al carui rol principal, sa o recunoastem, este sa-i aminteasca zi de zi managerului de multinationala ce job bun are.

Acum, insa, e criza. Economica, ecologica, de nervi etc. Asa ca, cel mai bine, vii cu informatii relaxante, din ciclul Stiati ca?…

Acum, insa, e criza. Economica, ecologica, de nervi etc. Asa ca, cel mai bine, vii cu informatii relaxante, din ciclul “Stiati ca?�…

Azi, avem un Mercedes E 300 BlueTec Hybrid care a reusit sa acopere 1.335 km fara “pit-stop�. Performanta ii apartine chiar primului exemplar ajuns pe taram britanic, traseul ales de oficiali fiind unul destul de interesant: soseaua dintre cel mai sudic aeroport din Marea Britanie, Newquay Cornwall, si cel mai nordic (Wick).

La volan s-a aflat fostul pilot de raliu Mick Linford, care, inainte de a porni la drum, si-a potolit setea de viteza: a executat cateva liniute pe pista aeroportului Newquay Cornwall, demonstrand cele 7,5 secunde necesare atingerii primei “sute�.

Isprava a fost repetata la punctul terminus, dar, pentru Mercedes, singura cifra care a contat a fost cea referitoare la consumul mediu: 4,2 litri/100 km. Surpriza, insa, abia acum vine: in rezervor a mai ramas un sfert din cantitatea de motorina introdusa! Ceea ce inseamna ca E 300 BlueTec Hybrid poate parcurge, de fapt, aproape 1.800 km cu un plin.

Data viitoare, sa aleaga o tara mai mare…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed