Acasa » Stiri » Range Rover va avea motorizare hibrida

Range Rover va avea motorizare hibrida

Postat in 5 octombrie 2012
/
Comments are off for this post

Eh, nu-mi spune ca n-ai vazut-o pe asta venind. O fi el ditai SUV-ul de lux, dedicat unor indivizi care nu dau doi bani pe soarta planetei, dar, de dragul politicaly corectness-ului, Range Rover trebuie sa devina un exemplu de responsabilitate.

Partea buna a lucrurilor? Nu va deveni prea curand…

Potrivit inginerului-sef responsabil de tehnlogiile hibride in cadrul Land Rover, Peter Richings, versiunea eco a celui mai nobil tot-teren din lume nu va ajunge in showroom-uri mai devreme de 2015; pe de alta parte, nici nu va intarzia dincolo de 2020. Just. Atunci cand se va iti in cataloagele Land Rover, insa, ne va lasa cu gura cascata: favorita pentru propulsarea mastodontului este o motorizare similara cu cea a lui Jaguar XJ e prototype.

Prezentata in iunie la Goodwood, limuzina-concept are un propulsor turbo de numai doi litri, asistat de o unitate electrica de 95 CP. Impreuna cu bateria litiu-ion de 12,3 kWh, aceasta pune umarul la obtinerea unui consum mediu incredibil de mic: 3,8 litri/100 km (emisii de CO2: 75 g/km). Mai mult, zeama din acumulator imprima o autonomie de vreo 40 km in modul full electric. Misto, daca chiar te atrag chestiile astea…

Sursa: Auto Express

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed