Acasa » Stiri » Ferrari F70 vine la Detroit

Ferrari F70 vine la Detroit

Postat in 9 octombrie 2012
/
Comments are off for this post

Fa loc pe un perete: cel mai rapid Ferrari din toate timpurile se va ivi la Detroit, iar posterele se vor epuiza rapid.

Intre timp, nababii vor incinge telefoanele departamentului de vanzari, in ciuda recesiunii si a unui pret care, foarte probabil, va friza granita milionului de euro.

Ce vor primi printii petrolului si beizadelele moscovite de acesti bani? Pai, o masina care, in ciuda numelui sec – F70, zic sursele –, are foarte multe de spus. Motorul V12 si ajutorul sau electric sunt, fara indoiala, vedetele fisei tehnice, gratie celor 900 CP anticipati; totusi, noi n-am minimiza importanta masei proprii, a carei valoare este de numai 1.365 kg.

Asadar, F70 va atarna cat un Enzo, in ciuda celor 150 kg adaugate de sistemul hibrid (propulsorul electric pluseaza cu 50 kg, iar bateriile litiu-ion – cu 100 kg). Secretul? Caroseria din fibre de carbon, realizata dupa reteta utilizata si de bolizii din Formula 1.

Noua coaja este cu 20% mai usoara decat monococa lui Enzo si, in plus, inregistreaza progrese semnificative la capitolul rigiditate: cea torsionala este superioara cu 27%, iar cea la indoire – cu 22%.

Considerand toate aceste lucruri, ne asteptam ca F70 sa ii dea frisoane lui Bugatti Veyron pe o lunga linie dreapta si… sa-l faca arsice pe orice circuit. Daca nu un Ferrari, atunci cine?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed