Acasa » Stiri » Mercedes-Benz CLS Shooting Brake de la Brabus

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake de la Brabus

Postat in 17 octombrie 2012
/
Comments are off for this post

Mercedes CLS Shooting Brake nu este o solutie pentru trei copii si un labrador, ci o solutie pentru trei fete si o cabana. Despre care nu stie sotia.

In consecinta, n-are rost sa te ascunzi dupa cires, incercand sa pozezi in baiat cuminte. Prin asta, vrem sa spunem ca, indiferent ce versiune de motorizare alegi, da o raita si pe la Brabus.

Ca de obicei cand vorbim despre kit-urile tunerului din Bottrop, posibilitatile de personalizare tind spre infinit – de la jante si accesorii aerodinamice la finisari si echipamente high-tech, sky is the limit –, insa n-are rost sa te complici. Niste jante Monoblock de 20 inch, un interior scufundat in Alcantara si piele Mastik, ceva insertii din aluminiu si, eventual, un vitezometru gradat pana la 400 km/h ar trebui sa impresioneze pe oricine.

Ca atare, concentreaza-te pe tuningul de motor. Unde, evident, Brabus exceleaza.

Kit-ul ECO PowerXtra D4, de exemplu, mareste puterea motorinei lui CLS 250 CDI cu 31 CP, pana la 235 CP; intre timp, cuplul maxim sare de la 500 la 560 Nm. Pentru CLS 350 CDI, datele se schimba dramatic: in loc de 265 CP si 620 Nm, dieselul ofera 313 CP si 690 Nm, pentru un 0-100 in 5,9 secunde (viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h). In plus, gratie configuratiei plug-and-play, kit-ul ECO PowerXtra DS6S se monteaza in mai putin de 45 de minute.

Trecand la chestiile cu adevarat serioase, incepem cu programul rezervat lui CLS 500. Care ajuta V8-ul biturbo sa dezvolte 500 CP si 720 Nm. Acceleratia? Necomunicata, dar, daca te incumeti, masina prinde 300 km/h.

Misto, dar pastreaza Oau-ul pentru CLS 63 AMG. Marelui V8 de 5,5 litri ii este dedicat un kit cu totul special, gratie caruia bate la usa fenomenalului V12 AMG. Mai pe romaneste, vorbim despre 619 CP, 1.000 Nm, un 0-100 km/h in 4,2 secunde si o viteza maxima de 320 km/h. Da, ar trebui sa fie suficient…

Inca ceva: indiferent de motorizare, Shooting Brake-ul lui Brabus vine la pachet cu un tuning riguros al trenului de rulare (suspensii coborate, arcuri si amortizoare sport, frane recalibrate – cunosti povestea), dar si cu o garantie absolut rezonabila: trei ani sau 100.000 km. Pe asta trebuie sa o afle sotia…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed