Acasa » Stiri » Only in… China

Only in… China

Postat in 28 noiembrie 2012
/
Comments are off for this post

Aceasta imagine pare a fi desprinsa dintr-o poveste desfasurata in Statele Unite ale Americii.
Dar nu este vorba despre asa ceva.
totul se intampla in China, mai specific in apropierea orasului Wenling din provincia Zhejiang, situata in estul Chinei!
Stim ca a aparut un film cu actiunea petrecuta in China, The man with iron fists.
Ei bine, omul asta are altceva din fier. Si mari!
Sa te opui statului intr-o tara recunoscuta pentru negarea drepturilor omului si inabusirea mai mult decat sangeroasa a oricarui fel de revolta, pare a fi desprins dintr-un roman SF scris de Asimov, dar nici demiurgul literaturii SF nu a avut atata imaginatie.
Povestea este destul de simpla.
In acel obscur orasel din estul Chinei, potrivit Associated Press, un fermier ce se ocupa cu crescutul ratelor, Luo Baogen , a refuzat sa isi dea acordul pentru demolarea casei sale.

Acest acord era necesar pentru a elibera zona pe unde trece cea mai noua autostrada din regiune, care face legatura intre orasel si gara orasului Wenling din provincia Zhejiang .

Luo Baogen si sotia sa sunt proprietarii terenului de sub casa si ai casei propriu-zise, asa cum arata si in poza unde tine titlul de proprietate.

Problema este ca nici oficialii chinezi nu s-au lasat mai prejos, asa ca au turnat autostrada, au marcat-o si au inconjurat casa cu asfalt, ca-n filmele cu prosti.
Acest lucru a capatat deja o amploare nationala, fiind numeroase cazuri in care proprietarii de case refuza demolarea,a cestea fiind supranumite case-cui pentru ca nu pot fi batute cu ciocanul in pamant .

Cam poetic, in stilul chinezesc, dar reprezinta un crud adevar uitat de multi oameni din restul lumii.
Oraselui lui Luo a fost demolat in totalitate, toate cele 1600 de case fiind stramutate pentru binele tarii, partidului si… al cui o mai fi.
Poveste este mai lunga si nu intram in detalii, dar salutam curajul unui om simplu a carui poveste merita transmisa mai departe.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed