Acasa » Stiri » Important la Los Angeles: Acura RLX

Important la Los Angeles: Acura RLX

Postat in 29 noiembrie 2012
/
Comments are off for this post

Stim ca este vorba despre un model destinat, in principiu, pietei americane, dar importanta brandului japonez este prea mare ca sa trecem cu vederea acest model.

Acura a fost primul band de lux de origine japoneza care a atacat piata Statelor Unite, in 1986.
Acolo s-a impus rapid cu modelul Legend, dar nu a avut viata usoara.
Lexus a copiat ideea, evident, si a intrat in 1989 peste americani, impunandu-se rapid.

Ultimii 20 de ani nu au fost usor pentru brandul de lux al celor de la Honda, dar vantul schimbarii bate puternic peste ocean, astfel ca acestia au inceput o noua ofensiva.
Cu accentul pus pe noua .
Acura RLX este descris de constructorul japonez ca fiind cel mai puternic, spatios si avansat tehnologic model produs de ei pana in prezent.

Intre noi fie vorba, era si cazul, pentru ca Acura devenise doar o Honda mai scumpa…

Din exterior se vede cum s-a renuntat la designul cu muchii reminiscente din epoca Edge DEsign si s-a optat pentru o forma mai voluptoasa a caroseriei.

La partea frontala se remarca farurile cu tehnologie LED integrala, denumita Jewl-Eye , iar in filmuletul de mai jos se pot observa detaliile tehnologiei.

Acura a fost dintotdeauna un brand de lux cu valente sportive, iar acest lucru se poate observa si la interior, prin habitaclul care inconjoarala propriu soferul.
Sistemul de navigatie dispune de un display cu diagonala de 8 inci, in timp ce restul sistemelor fiind accesate cu ajutorul unui ecran on demand , asa cum a fost denumit de ei.

Pentru ca traim intr-o epoca a consolelor de comanda, i-Drive fiind innitiatorul acestei tendinte, Acura are o astfel de consola dispusa sub cel de-al doilea ecran.
Nu stim daca este cea mai buna solutie, dar macar salutam intrarea lor in secolul 21…

Desi nu este la nivelul unui Lexus LS, Acura RLX se poate bate cu sanse de castig cu Infiniti M si cu Lexus GS.

Sub capota se afla un motor V6 de 3,5 litri,c are produce 310 CP si 368 Nm, cuplat cu o cutie de viteze automata cu 6 rapoarte.
Vanzarile vor incepe in primavara si nu putem decat sa speram ca vom vedea si in Romania un astfel de model condus, cel mai probabil, de un om de afaceri excentric.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed