Acasa » Stiri » Hennessey Venom GT stabileste un nou record mondial

Hennessey Venom GT stabileste un nou record mondial

Postat in 22 ianuarie 2013
/
Comments are off for this post

Este vorba despre cel mai mic timp de accelerare de la 0 la 300 km/h.
Filozofia americana este relativ simpla, cel putin in ceea ce priveste atingerea vitezelor ridicate.

Se ia un motor cat mai mare si se monteaza intr-un automobil cat mai mic.

Situatia de fata este similara.
Casa americana este renumita pentru programele sale de tuning aproape brutale ce au vizat modelele Viper si Challenger, urmand si Nissan GT-R si alte bestii motorizate .

Faima le-a crescut in clipa in care s-a facut un shootout , prin 2007, cu un Bugatti Veyron, care se astepta sa spulbere supercar-ul american intr-o cursa de accelerare de la 0 la 200 mile pe ora, aproximativ 320 km/h.
Monstrul francez a sfarsit prin a fi aproape umilit de american!B
Faima le-a crescut, iar conturile din banca au urmat aceeasi tendinta, iar americanii s-au gandit la etapa urmatoare: constructia unui automobil.

Au ales unul dintr cele mai usoare automobile de serie (Lotus Exige) si i-au transplantat un motor de Viper, pe care il stapanesc in cel mai mic detaliu.


Au schimbat o mare parte din structura de rezistenta a automobilului intial pentru a putea face loc noului motor, au mai schimbat caroseria pe ici pe colo si ..au doborat un nou record!
Drept dovada sta videoclipul de mai sus care arata aceasta fapta de vitejie, ce a avut loc pe Aeroportul Ellington din Texas, SUA.
Au facut reglajele, si-au facut rugaciunile si au apasat pedala de acceleratie la maxim.
Rezultatul? 0-300 km/h in 13,63secunde!.

Automobilul din imagini este un Hennessey Venom GT, echipat cu un motor ce produce numai 1200 CP (!), si spunem asta pentru ca urmeaza versiunea GT2 care va folosi un V8 biturbo de 7 litri care va pune la bataie 1500 CP!
Ca sa va faceti o idee, un Messerschmitt Bf 109 din Al Doilea Razboi Mondial avea un motor de 1400 CP… Iar un tanc modern produce in jur de 1000-1400 CP…
Pretul pentru viitoarea jucarie este de 1,25 milioane de dolari si vor fi produse numai 7 unitati.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed