Acasa » Stiri » I Robot devine I Audi

I Robot devine I Audi

Postat in 24 ianuarie 2013
/
Comments are off for this post


Fanii lui Isaac Asimov au inteles ideea.

Ceilalti vor fi nevoiti sa citeasca stirea, daca au timp pentru asa ceva.
Nu se pune, inca, problema aplicarii celor Trei legi ale Roboticii , dar acel moment este mai aproape cu un pas.
Automatizarea automobilelor.
O poveste acum o suta de ani devenita un vis frumos acum 50 si o realitate in prezent.

Audi vrea neaparat sa-si respecte sloganul progres prin inovatie si a impins tehnologia automatizarii automobilelor pana aproape de productia de serie.

Dupa succesul competitiilor de robotica organizate de Google, managerii de top din industria auto si-au dat seama ca e momentul sa bage bani grei in dezvoltarea unor astfel de sisteme.
Au inceput cu parcarea automata, unde cei de la Volkswagen au fost pionerii, urmati de Lexus care, evident, au imprumutat tehnologia conceptelor VW pentru a o introduce in productia de masa.

Audi a prezentat de curand, la CES( Consumer Electronics Show )organizat in Las Vegas un sistem de pilotare asistata a automobilului.
Acesta poate prelua total controlul automobilului la viteze mai mici de 60 km/h, folosind doua radare, o baterie compusa din 8 senzori cu ultrasunete si o camera video dotata cu un obiectiv cu unghi larg.
Toate acestea permit automobilului sa mentina traiectoria aleasa, in special in cazul ambuteiajelor sau a traficului ingreunat, eliminan, astfel, stresul soferului.

Ce inseamna asta pentru noi? Mai mult timp de stat pe facebook sau pierdut vremea si o pierdere treptata a concentrarii la volan.
Doar se conduce singura masina, nu?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed