Acasa » Stiri » Micul leu isi ascute coltii: Peugeot 208 GTi

Micul leu isi ascute coltii: Peugeot 208 GTi

Postat in 30 ianuarie 2013
/
Comments are off for this post

Dupa ce a impresionat in sesiunile de test-drive, atat cu motorizarea diesel, cat si cu cea pe benzina, Peugeot 208 a primit si versiunea suprema : GTi.
Un sufix ce reverbereaza in memoria pasionatilor auto inca din anii \’80 cand Peugeot 205 GTi incingea asfaltul urban in compania rivalilor Volkswagen Golf GTi si Renault Clio Williams.
Noul 208 GTi poate fi comandat ina ceasta primavara pentru un pret anuntat, in Marea Britanie, de 18895 lire sterline.
Adica, undeva in jur de 25.000 de euro pentru piata europeana, plus/minus niste sute.

Peugeot 208 GTi a primit cateva detalii menite sa-l evidentieze in public si sa-l departajeze de fratii sai mai slab motorizati.
La exterior se remarca jantele cu diametrul de 17 inci, incaltate cu anvelope cu dimensiunile 205/45, sistemul de franare schimbat si cateva accente artistice, precum ornamentul rosu montat la baaz inferioara a calandrului si logo-ul GTi de pe partea laterala.

Motorul folosit pentru micul animal este deja celebrul motor cu 4 cilindri, cu cilindreea de 1,6 litri, capabil sa produca 200 CP si 275 Nm.
Sprintul pana la prima suta se face in 6,9 secunde, in timp ce viteza maxima, necomunicata inca, se va situa, credem noi, undeva in jurul valorii de 225 Km/h.

Interiorul a primit detalii menite sa sublinieze sportivitatea acestui model, astfel incat s-au montat ornamente rosii in zona indicatoarelor de bord, pe fetele de usi si pe scaunele ergonomice.

Tinand cont de faptul ca a fost cel mai confortabil model de clasa mica condus de noi si, in plus, a acomodat cu usurinta un cart cu pedale, Peugeot 208 GTi tocmai a devenit masina ideala pentru tinerii tatici.
Credem noi…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed