Acasa » Stiri » Toyota este, iar, pe locul 1

Toyota este, iar, pe locul 1

Postat in 29 ianuarie 2013
/
Comments are off for this post


Ieri s-au afisat rezultatele financiare si de productie pentru 2012, pe site-ul de presa oficial al companiei nipone.
Dupa ce am verificat mai multe surse, putem confirma ca Toyota a redevenit compania numarul 1 mondial, in ceea ce priveste cifra de vanzari, detronand astfel, iar, pe General Motors.
Aceasta este o vete buna pentru ei si o veste remarcabila pentru restul lumii pentru ca trebuie sa tinem cont de dezastrul nuclear ce a afectat numeroase fabrici, inclusiv cele care produceau componente.
Apoi au fost problemele de ordin financiar din Japonia, Europa si SUA, care au dus la fluctuatii masive ale paritatii Yen/USD respectiv Yen/Euro.
Si in al treilea rand au fost problemele legate de caliatte, Toyota avand parte de rechemari masive ale modelelor vandute pentru a remedia tot soiul de probleme.

Cifrele anuntate de Toyota Motor Corporation, care includ si copmaniile Hino Motors Ltd. si Daihatsu Motors Ltd., arata ca japonezii au vandut 9,75 milioane unitati in 2012, mai mult decat cele 9,29 milioane unitati vandutede GM, respectiv 9,07 milioane unitati vandute de Volkswagen AG.
In Europa, japonezii au reusit sa vanda 837.969 unitati cu logo-ul Toyota sau Lexus pe calandru, cu o crestere de 2 procente, cu o importanta crestere a numarului de modele hibrid vandute.

In SUA si-au marit cota de piata de la 12,9 la 14,4 procente din acelasi motiv ca si in europa, si anume modelele hibrid aflate la tot mai mare cautare.

O crestere spectaculoasa a inregistrat-o in Japonia, unde a inregistrat o crestere a cifrei de vanzari cu 35%, care este exceptional de mare in orice moment financiar, dar, mai ales, in timpul crizei globale.
Nu suntem fani Toyota, dar merita un sincer omedetou gozaimasu!

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed