Acasa » Stiri » BMW X6 M de la Alsa Engineering

BMW X6 M de la Alsa Engineering

Postat in 1 iulie 2010
/
Comments are off for this post

Prima oara cand am auzit de o masina construita de arabi, ne-a pufnit rasul; apoi, am vazut de ce sunt in stare “beduinii� de la Alanqa Motor Company si hohotele au disparut. Nu de alta, dar eram prea preocupati sa salivam.

Fast-forward vreo sapte luni si iata-ne in fata unui nou produs “Made in Abu Dhabi� ce ne obliga sa agitam, din nou, palmele. Nu la fel de tare ca prima data, dar pe masura un BMW X6 M de, atentie, 724 CP.

Monstrul 4×4 ajunge la 100 km/h in doar 3,8 secunde – la urma-urmei, vorbim despre un cuplu de 945 Nm –, consumand inca 10,8 secunde pentru a atinge urmatoarea suta; ceva mai tarziu, se obtine si viteza maxima de 325 km/h – o adevarata sfidare la adresa masei masinii (aproape 2,4 tone).

Aparent, plusul de cai si newton-metri – disponibil in schimbul unui pret de 68.000 de dirhami (aproximativ 15.000 de euro) – nu este rezultatul unui efort ingineresc inimaginabil, cei de la Alsa Engineering nefacand altceva decat sa monteze un kit turbo mai performant; pe de alta parte, trebuie sa recunosti ca nu te-ai fi asteptat la asa ceva din partea unor fosti crescatori de camile.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed