Acasa » Stiri » Fiat 500 Abarth de la Pogea Racing

Fiat 500 Abarth de la Pogea Racing

Postat in 3 iulie 2010
/
Comments are off for this post

De obicei, tunerii germani prefera sa “gadile� masinile autohtone inaintea celor fabricate aiurea-n lume; orice regula are insa si cateva exceptii, iar astazi ne vom ocupa de una dintre ele.

Ea se numeste Pogea Racing si ia forma unui preparator cu sediul in Markdorf, ce tocmai a finalizat procesul de transformare a micului FIAT 500 Abarth intr-un adevarat “giant killer�.

Pentru a intelege mai bine ce inseamna asta, trebuie sa incepem direct cu datele din fisa tehnica. Care specifica 264 CP si 330 Nm. Asadar, micul agregat de 1,4 litri dezvolta aproape la fel de multa putere si cuplu ca motorul turbo de pe Audi S3, in conditiile in care masa pe care trebuie sa o miste din loc e cu aproape jumatate de tona mai mica.

Nemtii nu au furnizat, deocamdata, nici o informatie referitoare la performantele masinii, insa nu trebuie sa fii mai destept decat Einstein pentru a-ti da seama ca avem de-a face cu un hatch al naibii de “hot�.

Pentru linistea ta, incheiem prin a spune ca inginerii lui Pogea vor avea grija sa serveasca o garnitura arhicompleta pe langa acel agregat suculent, suspensiile upgradate, franele cu etrieri cu patru pistonase, sistemul de evacuare din otel inoxidabil, convertorul catalitic modificat si un numar nespecificat de elemente din fibra de carbon facand, toate, parte din menu.

Care, apropo, are un pret de minimum 3.400 de euro.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed