Acasa » Stiri » Formula 1 revine in Statele Unite dupa o pauza de cinci ani

Formula 1 revine in Statele Unite dupa o pauza de cinci ani

Postat in 27 mai 2010
/
Comments are off for this post

Incepand cu anul 2012, orasul Austin va gazdui una dintre etapele calendarului competitional de Formula 1, incheindu-se astfel o pauza de cinci ani in care Statele Unite a fost privata de spectacolul Marelui Circ.

Contractul dintre Formula One World Championship Limited si Formula One Administration Limited, pe de-o parte, si Full Throttle Productions, pe de alta are o valabilitate de 10 ani, etapele americane urmand a se desfasura pe un circuit cu totul nou, construit special pentru bolizii de Formula 1.

“Suntem extrem de onorati si mandri ca am reusit sa ajungem la un acord cu firmele care detin drepturile comerciale ale Formulei 1. Am muncit din greu vreme de cativa ani pentru a darui acest eveniment orasului Austin, statului Texas si intregii natiuni americane. Toti cei implicati in proiect au o mare incredere unii in altii si sunt hotarati sa transforme Marele Premiu al Statelor Unite din Austin, Texas intr-un eveniment global�, a declarat Tavo Hellmund, reprezentantul Full Throttle Productions (principalul promotor al Formulei 1 in SUA).

De partea cealalta, Bernie Ecclestone s-a aratat incantat de faptul ca etapa americana a Marelui Circ se va desfasura pe o arena dedicata. “Pentru prima data in istoria americana a Formulei 1, un circuit de talie mondiala va fi special ridicat in vederea desfasurarii acestui eveniment. Acum 30 de ani, Marele Premiu al Statelor Unite se desfasura pe un circuit dedicat in Watkins Glen, New York, bucurandu-se de un mare succes. De atunci, Formula 1 a mai poposit la Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas si Phoenix pe circuite stradale temporare, pana cand Indianapolis a intrat pe lista oraselor-gazda in anul 2000 cu al sau faimos oval. Lewis Hamilton a castigat ultima cursa de Formula 1 desfasurata in Statele Unite in 2007, marcand astfel finalul celor opt ani ai competitiei la Indianapolis Speed Way. De data aceasta, insa, va fi pentru prima data cand, in Statele Unite, un circuit este construit de la zero special pentru o cursa de Formula 1�, a declarat Ecclestone.

Orasul Austin este capitala statului Texas, aflat in aceste momente pe locul 11 in topul celor mai puternice economii ale lumii. Pozitionat ideal din punct de vedere “strategic� – la aproximativ 233 km de Houston (al patrulea oras ca marime din SUA), circa 112 km de San Antonio (a saptea urbe ca dimensiune din SUA) si vreo 290 km de Dallas (a opta citadela ca marime din SUA) – Austin se afla in centrul unui triunghi cu 22 de milioane de locuitori, gata oricand sa livreze fani pentru cele 250.000 de camere de hotel aflate mai mult sau mai putin in vecinatatea circuitului.

Important centru tehnologic – este, de altfel, poreclit “Sillicon Hills� – Austin a primit numeroase recunoasteri din partea unor publicatii importante din Statele Unite, fiind considerat la ora actuala unul dintre cele mai dezvoltate, mai curate si sigure orase din Statele Unite. Welcome to F1, Austin!

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed