Acasa » Stiri » Volkswagen a achizitionat 90% din actiunile Italdesign Giugiaro

Volkswagen a achizitionat 90% din actiunile Italdesign Giugiaro

Postat in 28 mai 2010
/
Comments are off for this post

Cel mai mare producator auto european a achizitionat 90,1% din actiunile companiei Italdesign Giugiaro, pachetul continand inclusiv drepturile asupra numelui si patentelor.

In acte, designerul italian a devenit parte a producatorului de masini supersport Lamborghini, la randul sau o divizie a marcii de lux Audi.

“Italdesign este nava-amiral a designului auto italian si, totodata, un factor hotarator in modelarea fizionomiei industriei auto mondiale. Ca si creator al lui Golf I, Giorgetto Giugiaro a pus bazele unei noi fundatii pentru designul VW in anii ‘70�, a declarat Martin Winterkorn, presedintele board-ului de management al Volkswagen AG.

Este cunoscut faptul ca, de-a lungul anilor, Italdesign Giugiaro a avut o colaborare fructuoasa cu VW, in urma careia s-au nascut o serie intreaga de modele importante pentru grupul german (Passat, Scirocco sau Audi 80 sunt doar cateva dintre ele).

Compania italiana a fost fondata in 1968 de catre Giorgetto Giugiaro si Aldo Mantovani, devenind intre timp unul dintre cele mai apreciate centre de design ale lumii.

Astazi, Italdesign Giugiaro are in jur de 800 de angajati si genereaza anual vanzari de peste 100 de milioane de euro.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed