Acasa » Stiri » Volkswagen a prezentat noul Polo Sedan

Volkswagen a prezentat noul Polo Sedan

Postat in 3 iunie 2010
/
Comments are off for this post

Rusii iubesc atat de mult sedanurile entry-level – mai stim noi un popor –, incat cel mai mare producator european a hotarat sa lanseze o masina special pentru ei.

Noul VW Polo Sedan, dedicat pietei din Rusia, a fost dezvaluit in cadrul unui eveniment la care au luat parte o multime de oficiali ai fostei puteri comuniste, lansarea oficiala, dedicata publicului larg, urmand a se consuma in august la Salonul Auto de la Moscova.

Volkswagen il va construi pe Polo Sedan in aceeasi uzina in care fabrica versiunea hatchback (Kaluga, aflata la circa 160 km departare de Moscova) si-l va pune in vanzare la un pret de minimum 10.200 de euro.

De acesti bani, rusii vor primi o masina sensibil mai incapatoare decat Polo hatchback (ampatamentul de 2,55 m este cu opt centimetri mai mare decat cel al versiunii cu cinci usi), care, in plus, va fi mai bine adaptata mediului climato-rutier din tara lor (Polo Sedan a fost proiectat sa infrunte cele mai friguroase ierni si cele mai proaste drumuri din Rusia, fiind acoperit cu o vopsea cu solventi speciali si beneficiind de o suspensie special proiectata pentru a rezista hartoapelor).

Doar un singur motor va exista sub capota sedanului de clasa mica VW – un agregat pe benzina de 1,6 litri si 105 CP, cuplat fie la o transmisie manuala cu cinci trepte, fie la una automata cu sase rapoarte –, insa fostii nostri vecini vor avea ocazia sa aleaga din mai multe niveluri de echipare.

Varianta de baza, numita Trendline, include dotari precum airbag-urile frontale (doua la numar) si centuri de siguranta in trei puncte pentru toti pasagerii, insa cine va merge pe mana versiunii de varf Highline, se va putea bizui si pe prezenta airbag-urilor laterale si a ESP-ului.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed