Acasa » Stiri » Fabrica de zvonuri: Subaru ar putea crea un Impreza WRX STI… diesel

Fabrica de zvonuri: Subaru ar putea crea un Impreza WRX STI… diesel

Postat in 14 iunie 2010
/
Comments are off for this post

Acum vreo doi ani, cand am receptat cu totii acest zvon, l-am luat ca pe o gluma (proasta); acum se vorbeste din nou despre asta si, cum nu iese foc fara fum, gluma incepe sa capete iz de certitudine.

In definitiv, daca exista masini campioane in cursele de anduranta animate de propulsoare diesel, de ce nu ar exista si bolizi de strada, inruditi cu cei din WRC?

Inutil de mentionat ca, daca Subaru ar lua decizia sa monteze un agregat consumator de motorina sub capota lui Impreza WRX STI, acesta ar fi ceva cu totul deosebit. Cei de la Autocar anticipeaza pe putin 200 CP si mult peste 400 Nm, doua cifre tentante chiar si pentru cei mai vajnici dintre sustinatorii cauzei propulsorului pe benzina.

In plus, consumul ar fi mult mai mic decat cel al unui Impreza STI obisnuit, de unde rezulta si posibilitatea mentinerii emisiilor poluante la un nivel sensibil mai scazut. Si totusi – ceva ne spune ca solutia lui Mitusbishi (care pregateste o versiune hibrida a lui Lancer Evo) o sa ne placa mai mult…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed