Acasa » Stiri » Mercedes SLS E-Cell: primele imagini

Mercedes SLS E-Cell: primele imagini

Postat in 23 iunie 2010
/
Comments are off for this post

Mercedes a tinut sa specifice inca de la lansarea lui SLS AMG ca supercar-ul cu usi Gullwing va avea si o versiune 100% electrica, astfel incat publicarea acestor prime imagini cu SLS E-Cell nu constituie tocmai o surpriza.

Poate doar acel galben strident in care a fost vopsita caroseria, botezat de nemti cu un nume la fel de tipator: AMG Lumilectric Mango.

Sa trecem insa peste acest amanunt mai putin interesant si sa aruncam un ochi pe fisa tehnica, acolo unde regasim patru motoare electrice – cate doua pentru fiecare punte – in rol de primadone. Fiecare dintre ele poate atinge ametitoarea viteza de 12.000 rpm si, impreuna, au capacitatea de a livra catre cele patru roti in jur de 526 CP si 880 Nm.

Astfel echipat, SLS E-Cell rezolva proba 0-100 km/h in numai patru secunde, de unde rezulta ca este cu numai 0,2 secunde mai lent fata de fratele sau cu motor V8.

Diferentele constructive dintre SLS AMG si SLS E-Cell nu se rezuma insa doar la tipul propulsiei. Spre exemplu, instalarea motoarelor electrice in ansamblul puntii fata i-a obligat pe germani sa renunte la suspensia cu brate duble suprapuse, fiind preferata o configuratie de tip multilink cu amortizoare pushrod.

Apoi sunt cele trei baterii, care nu numai ca iau locul arborelui cardanic din fibra de carbon (vezi foto), ci, impreuna cu transmisia, ocupa o buna parte din compartimentele anterior rezervate uriasului V8 de 6,2 litri si cutiei de viteze cu dublu ambreiaj. Apropo de baterii, acestea au capacitatea de a livra nu mai putin de 480 kW, insa Mercedes nu a dezvaluit si datele finale cu privire la autonomia pe care ele o asigura.

Probabil, o vom afla cu putin timp inainte ca masina sa ajunga in curtile dealerilor (eveniment programat in 2013).

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed