Acasa » Stiri » Audi nu va produce o versiune electrica a lui A1

Audi nu va produce o versiune electrica a lui A1

Postat in 25 iunie 2010
/
Comments are off for this post

Potrivit unei informatii de ultima ora, seful cel mare de la Audi, Rupert Stadler, a declarat ca firma la conducerea careia se afla nu va produce o versiune de serie a lui A1 e-tron.

In caz ca ai uitat, A1 e-tron a fost prezentat primavara trecuta la Geneva – alaturi de fratele sau cu propulsie conventionala – si, la acel moment, mai toata lumea a crezut ca mititelul animat de un motor electric de 102 CP va deveni preferatul clientilor Audi (excesiv de) ecologisti.

Se pare insa ca germanii sunt atat de multumiti de modestia lui A1 in ceea ce priveste consumul de combustibil, incat nu mai doresc sa se complice si cu dezvoltarea unei versiuni electrice.

Pe langa motoarele mici si eficiente, cel mai mic Audi va fi dotat atat cu un sistem de recuperare a energiei din franare, cat si cu tehnologia stop/start, astfel incat nu ne mai ramane decat sa fim de acord cu fabricantii sai.

Si totusi – propulsia lui A1 e-tron (formata din motorul electric mai sus amintit si un Wankel de 254 cmc cu rol de generator) furniza masinii un consum teoretic de numai 1,53 litri/100 km

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed