Acasa » Stiri » Ford F-150 SVT Raptor de la Hennessey

Ford F-150 SVT Raptor de la Hennessey

Postat in 25 iunie 2010
/
Comments are off for this post

Angajatii Hennessey au finalizat atatea proiecte demente de-a lungul istoriei tunerului texan, incat vestea potrivit careia tocmai au finalizat lucrul la o camioneta de 800 CP ni s-a parut la fel de banala precum faptul ca Franta a mai pierdut un meci la mondiale.

Asta, cel putin, pana in momentul in care am aflat ca respectiva utilitara este nimeni alta decat Ford F-150 SVT Raptor…

Pentru cine a trait pe Marte pana acum, reamintim ca Ford F-150 SVT Raptor este cel mai nimerit vehicul in care te poti afla cand va veni sfarsitul lumii, Ovalul Albastru demonstrand, cu aceasta ocazie, ca pasiunea pentru masinarii indestructibile este, in anumite colturi ale lumii, vie si nevatamata.

Capabil sa faca dintr-o proba de Baja 1000 – poate cel mai dur rally-raid al lumii – o simpla plimbare prin parc, acest truck are tot atatea in comun cu restul camionetelor Ford pe cate are guvernul Boc cu bunul simt; practic, singura componenta relativ identica cu cele folosite de Detroit No.2 si pe alte utilitare este recent lansatul V8 de 6,2 litri.

Pe F-150 SVT Raptor el dezvolta 411 CP si 588 Nm, adica exact cat sa permita soferului sa joace tetris cu blocurile din cartier; evident, pentru unul ca John Hennessey, asta e prea putin. Solutia “neajunsului�? Doua turbocompresoare, doua intercoolere, un set de biele speciale, un arbore cotit echilibrat, o recalibrare serioasa a computerului de management si cateva interventii la nivelul admisiei & evacuarii, toate grupate sub umbrela unui kit ce-ti spune din start ca esti prea mic pentru partida asta: VelociRaptor 800 Twin Turbo.

In caz ca esti greu de cap, asta inseamna ca trebuie sa te dai naibii la o parte din calea monstrului ajuns la 810 CP si 1.009 Nm, mai ales ca, in ciuda masei proprii de trei tone – si aerodinamicii de zid –, acesta “face suta� in numai cinci secunde.

Iar daca traiesti in SUA si ai impresia ca nu te vei intalni prea des cu un asemenea exemplar, mai gandeste-te odata: Hennessey cere pe kit doar 29.950 de $ (inclusiv montajul), astfel incat orice yankeu cu stare – si ceva curaj – sa si-l poata permita. Am auzit ca se poate emigra usor in Canada…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed