Acasa » Stiri » Viitorul Audi Q7: primele informatii

Viitorul Audi Q7: primele informatii

Postat in 25 iunie 2010
/
Comments are off for this post

La 5,09 lungime, 1,98 latime si 1,74 m inaltime, actualul Audi Q7 poate fi considerat oricum, numai mic nu, insa aceasta este o situatie pe cale sa se schimbe.

Potrivit unor surse din cadrul companiei, viitoarea generatie va intra serios la apa si, in plus, va incerca sa convinga cu un design ceva mai matur decat cel actual.

Noul Q7 isi va consuma debutul undeva in 2013, iar Audi vrea sa elimine unele greseli pe care le-a facut in privinta actualului model (printre care se numara, evident, si stabilirea unor dimensiuni de transatlantic).

Producatorul din Ingolstadt se gandeste sa ofere viitorul SUV in doua versiuni de caroserie – una mai mare, cu sapte locuri, destinata clientilor din China, Orientul Apropiat si Statele Unite, si una mai compacta, cu numai cinci locuri, pe placul europenilor –, insa nu numai centimetrii in plus sunt vizati, ci si surplusul de kilograme.

Tot-terenul din zilele noastre este cu circa 250 kg mai usor decat ar trebui gratie folosirii intense a otelului de inalta rezistenta, insa germanii vor si mai mult (sau, ma rog, mai putin); ca urmare, se ia in calcul posibilitatea ca al doilea Q7 sa aiba la baza o arhitectura space-frame. Aceasta ar diminua greutatea mastodontului cu inca 50 kg, insa aluminiul este scump si, inevitabil, ar avea influente negative asupra pretului masinii.

Pe de alta parte, o masa proprie mai mica le-ar permite nemtilor sa includa in gama de motorizari agregate cu patru cilindri, sensibil mai economice decat cele cu sase sau opt pistoane.

Interesant este insa faptul ca unul dintre rivalii directi ai lui Q7, Mercedes GL, va creste in dimensiuni, mai ales in ceea ce priveste ampatamentul.

Producatorul din Stuttgart este decis sa le faca viata usoara pasagerilor de pe randul al treilea de scaune, iar asta inseamna ca GL ar putea deveni un SUV cu sapte locuri veritabile. Balena la orizont…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed