Acasa » Stiri » Toyota ar putea construi un supercar electric

Toyota ar putea construi un supercar electric

Postat in 20 iulie 2010
/
Comments are off for this post

Ce face neamtul, poate si japonezul (teoretic, la fel de bine si la un pret mai mic): dupa ce Mercedes si Audi au anuntat ca vor lansa doua supercar-uri electrice in viitorul apropiat – daca ai trait pe alta planeta in ultima vreme, afla ca vorbim despre SLS AMG E-Cell si e-tron –, iata ca si Toyota si-a manifestat intentia de a intra in hora.

Liderul mondial ar putea concepe o versiune 100% ecologica a rapidului Lexus LF-A (foto), proiect la care ar putea participa si Tesla.

Compania americana si gigantul nipon au incheiat recent un parteneriat in valoare de 50 de milioane de $, in cadrul caruia partile vor colabora intru dezvoltarea propulsiilor electrice.

Probabil, roadele muncii lor vor avea o influenta decisiva – si benefica – asupra supercar-ului electric, despre care colegii de la Motortrend anticipeaza ca va avea in jur de 500 CP. Sursa respectabilei puteri va fi un ansamblu de patru motoare electrice (cate doua pe fiecare punte), ce vor ajuta masina sa sprinteze pana la 100 km/h in numai patru secunde; totodata, soferul va putea selecta unul dintre cele doua programe de rulare – confort sau sport –, asftel incat sa hotarasca singur cat de repede se consuma energia stocata in baterie.

Daca va primi unda verde, supercar-ul electric Toyota ar putea vedea lumina zilei peste cinci ani, adica la fix pentru a-si ataca in forta contracandidatii germani. Tora, tora, tora…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed