Acasa » Stiri » BMW Gran Coupe va fi o versiune a viitorului Serie 6

BMW Gran Coupe va fi o versiune a viitorului Serie 6

Postat in 26 iulie 2010
/
Comments are off for this post

Iminentul adversar al lui Mercedes CLS si Audi A7 va fi construit pe platforma tehnica a viitorului Serie 6, iar BMW nu are de gand sa “minta� in privinta originii sale: Gran Coupe urmeaza a fi promovat drept un derivat al coupe-ului de clasa mare.

Initial, munchenezii au lasat sa se inteleaga ca masina va imprumuta tehnica lui Serie 5, insa, se pare, varianta mai dinamica a respectivei arhitecturi a fost preferata in loc.

Vestea a fost data chiar de catre Klaus Draeger, membru al Consiliului de Administratie BMW, care, in cadrul unui eveniment desfasurat la Munchen, a afirmat ca Gran Coupe va deveni un Serie 6 cu patru usi. De aici, deducem ca noua strutocamila a producatorului german va prelua de la ruda sa majoritatea propulsoarelor, inclusiv omnipotentul V8 biturbo rezervat versiunii M.

Acesta va produce oriunde intre 555 si 580 CP, insa cei care nu-si doresc un dragster de cinci stele pot apela oricand la una dintre motorizarile mai placide, incepand cu “benzinarul� de trei litri si 300 CP. Intre acest agregat si cel de top se va mai intercala V8-ul de 4,4 litri si 408 CP de pe 550i, in timp ce fanii curentului diesel au de ales una dintre cele doua motorizari specifice, de 204, respectiv 245 CP.

In sfarsit, cine tine cu tot dinadinsul sa fie la moda poate alege propulsia hibrida, BMW pregatind pentru Gran Coupe un tandem format din unitatea pe benzina de trei litri si un motor electric de 54 CP.

Oh, si sa nu uitam: Draeger a afirmat ca a fost dezvoltata si o versiune shooting-brake a lui Gran Coupe, doar ca aceasta nu a primit inca unda verde. A se citi “depinde ce reuseste Mercedes cu a luiâ€?…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed