Acasa » Stiri » MINI (re)intra in WRC

MINI (re)intra in WRC

Postat in 28 iulie 2010
/
Comments are off for this post

Intre 1964 si 1967, originalul Mini a obtinut cam tot ce se putea in raliul de la Monte Carlo: a adunat trei victorii si… a pozat in chip de martir in ceea ce-ar fi trebuit sa fie cel de-al patrulea succes (toate cele trei masini clasate pe podium au fost descalificate, pe motiv ca au fost echipate cu faruri necorespunzatoare; in schimb, Citroen-ul care a primit trofeul nu a fost amendat, desi avea, la randu-i, blocuri optice neconforme cu regulamentul).

Asta a fost insa atunci, iar daca fanii prezenti la fata locului nu au uitat de ispravile insularilor, cu siguranta ca odraslele lor – da. Noroc ca MINI este pregatit sa ne reimprospateze memoria…

Incepand cu sezonul 2011, marca engleza – actualmente sub tutela BMW – va consuma o mult asteptata revenire in cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, modelul ales sa concureze fiind crossover-ul Countryman.

In fotografia de mai sus este reprezentata o schita a bolidului, care, in conformitate cu regulamentul clasei Super2000, va fi propulsat de catre un motor supraalimentat de 1,6 litri. “Sunt incantat ca MINI va avea un reprezentant intr-una dintre cele mai importante competitii a lumii motorsportului. Clientii lui MINI au manifestat dintotdeauna un interes deosebit pentru cursele auto�, a declarat Ian Robertson, seful departametului de vanzari si marketing al companiei-mama BMW.

Primele teste de strada ale lui Countryman de raliu vor incepe in aceasta toamna, la aproape doi ani de la debutul proiectului. Welcome back…