Acasa » Stiri » MINI (re)intra in WRC

MINI (re)intra in WRC

Postat in 28 iulie 2010
/
Comments are off for this post

Intre 1964 si 1967, originalul Mini a obtinut cam tot ce se putea in raliul de la Monte Carlo: a adunat trei victorii si… a pozat in chip de martir in ceea ce-ar fi trebuit sa fie cel de-al patrulea succes (toate cele trei masini clasate pe podium au fost descalificate, pe motiv ca au fost echipate cu faruri necorespunzatoare; in schimb, Citroen-ul care a primit trofeul nu a fost amendat, desi avea, la randu-i, blocuri optice neconforme cu regulamentul).

Asta a fost insa atunci, iar daca fanii prezenti la fata locului nu au uitat de ispravile insularilor, cu siguranta ca odraslele lor – da. Noroc ca MINI este pregatit sa ne reimprospateze memoria…

Incepand cu sezonul 2011, marca engleza – actualmente sub tutela BMW – va consuma o mult asteptata revenire in cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, modelul ales sa concureze fiind crossover-ul Countryman.

In fotografia de mai sus este reprezentata o schita a bolidului, care, in conformitate cu regulamentul clasei Super2000, va fi propulsat de catre un motor supraalimentat de 1,6 litri. “Sunt incantat ca MINI va avea un reprezentant intr-una dintre cele mai importante competitii a lumii motorsportului. Clientii lui MINI au manifestat dintotdeauna un interes deosebit pentru cursele auto�, a declarat Ian Robertson, seful departametului de vanzari si marketing al companiei-mama BMW.

Primele teste de strada ale lui Countryman de raliu vor incepe in aceasta toamna, la aproape doi ani de la debutul proiectului. Welcome back…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed