Acasa » Stiri » Porsche a decis: conceptul 918 Spyder va fi produs

Porsche a decis: conceptul 918 Spyder va fi produs

Postat in 1 august 2010
/
Comments are off for this post

Coplesita de entuziasmul viitorilor clienti, compania din Zuffenhausen s-a hotarat: isi va consuma in scurt timp propriul “moment Concorde�, odata cu lansarea lui 918 Spyder.

Masina, prezentata sub forma de concept la cea mai recenta editie a Salonului Auto de la Geneva, va avea sub capota un sistem de propulsie format dintr-un V8 pe benzina si trei motoare electrice, capabil de 708 CP.

Prototipul avea nevoie de doar 3,2 secunde pentru a ajunge la 100 km/h si atingea o viteza maxima de 320 km/h, insa asta e floare la ureche pentru orice supercar modern; ce nu poate face insa un supercar modern si lui 918 Spyder ii este la indemana este sa consume – atentie – 3(trei) litri de benzina la 100 km!

Evident, cine vrea sa salveze planeta nu-si va cumpara un 918 Spyder, asa ca toata treaba asta cu frugalitatea de Smart ForTwo – posibila doar daca masina ruleaza ca la defilare – e mai teoretica decat existenta vietii pe Marte; totusi, salutam faptul ca Porsche nu-si va jupui clientii doar pentru ca propulsia bolidului e un pic neconventionala: fiecare 918 Spyder va costa 500.000 de euro.

Nota bene: fiecare doritor va trebui mai intai sa depuna un avans de aproximativ 38.500 de euro, bani pe care nu-i va mai vedea niciodata…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed