Acasa » Stiri » Volvo a ajuns, oficial, in curtea lui Geely

Volvo a ajuns, oficial, in curtea lui Geely

Postat in 2 august 2010
/
Comments are off for this post

Ford si Geely au definitivat astazi acordul in urma caruia Volvo a ajuns o prorpietate a fabricantului chinez insa, in ciuda celor 1,8 miliarde platite de asiatici pentru marca suedeza, nu americanii au iesit cei mai castigati din aceasta afacere.

In definitiv, Ford va continua sa livreze catre Volvo motoare, transmisii, panouri de caroserie si alte componente pentru o perioada nedeterminata de timp, in timp ce suedezii – foarte important – vor avea dreptul sa acceseze cele mai tehnologii ale Ovalului Albastru.

Asadar, Geely se va gasi in fericita ipostaza de a “fura legal� tehnologia Vestului, consecintele pe termen lung putand deveni extrem de nefavorabile pentru americani si europeni deopotriva. Spre exemplu, in conformitate cu prevederile acordului, constructorul din Tara Marelui Zid va avea voie sa utilizeze majoritatea tehnologiilor dezvoltate la comun de catre Ford si Volvo, printre care se numara sistemele de siguranta ce folosesc radarul, cutia de viteze cu dublu ambreiaj PoweShift si tehnicile de supraalimentare a motoarelor.

Sigur, mai e mult pana departe si masinile chinezilor nu vor deveni competitive peste noapte, insa un lucru e cert: invazia este inevitabila si, atunci cand se va produce, are toate sansele sa fie mult mai serioasa decat cele ale japonezilor si coreenilor.

Cat despre Volvo, liderii lui Geely si-au exprimat de fiecare data dorinta de a-l redresa din temelii si de a-l face capabil sa vanda de doua ori si jumatate mai multe masini decat in prezent (asadar, un milion de unitati anual in loc de 400.000).

Pentru asta, noii patroni sunt decisi sa investeasca intr-o serie de modele noi, mai mari si mai luxoase decat cele actuale, prin care suedezii sa poata da o replica pe masura concurentei germane.

In plus, o mare parte din operatiunile nordicilor vor fi mutate in China, fapt care va aduce o scadere drastica a costurilor legate de conceperea produselor si fabricarea lor.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed