Acasa » Stiri » General Motors termina (si) trimestrul doi cu profit

General Motors termina (si) trimestrul doi cu profit

Postat in 12 august 2010
/
Comments are off for this post

Dupa ce a inregistrat un castig net de 865 de milioane de $ in primul sfert al acestui an, fostul lider mondial a continuat trendul ascendent si in perioada aprilie-iunie 2010, la finalul careia a consemnat un profit de 1,3 miliarde de $.

Veniturile companiei au crescut pana la 33,2 miliarde de $ in al doilea trimestru (31,5 miliarde in primul), in timp ce actiunile s-au evidentiat printr-o ameliorare cu 2,2 $ a valorii per unitate.

La nivelul diviziilor, cea americana s-a dovedit a fi performera exercitiului financiar, gratie in special unor modele de succes precum Chevrolet Equinox, GMC Terrain si Cadillac SRX; totusi, “The General� s-a bucurat de succes si pe pietele internationale, in special pe teritoriul Chinei (acolo unde, se pare, a dat lovitura cu Chevy Cruze si gama Buick).

Totul ar fi fost perfect daca si operatiunile europene ar fi urmat aceeasi partitura, insa GM Europe nu s-a simtit prea bine in ultimele trei luni: divizia de pe Batranul Continent a pierdut 200 de milioane de $. Totusi, sa privim jumatatea plina a paharului: asta inseamna cu 300 de milioane mai bine decat in primul trimestru…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed