Acasa » Stiri » Elvetia, Tara Cantoanelor si… a amenzilor de 1 milion de $

Elvetia, Tara Cantoanelor si… a amenzilor de 1 milion de $

Postat in 13 august 2010
/
Comments are off for this post

Elvetia este una dintre acele tari in care nu-ti doresti sa ajungi pe mana politiei rutiere, mai ales daca ai multe milioane de euro in conturi (chit ca e vorba de conturi deschise in bancile lor).

Recent, un suedez a fost prins pe autostrada A12 dintre Berna si Lausanne gonind cu aproape 300 km/h la volanul unui Mercedes SLS AMG, isprava fiind amendata de oamenii legii cu exact 789.569 de euro!

Este o suma suficient de mare pentru achizitia a nu mai putin de patru exemplare SLS AMG, iar nordicul care a comis-o nu se poate consola decat cu faptul ca a doborat recordul de viteza pe drumurile publice din Elvetia.

“A avut nevoie de peste jumatate de kilometru pentru a se opriâ€?, a declarat un politist local, care a mai tinut sa mentioneze ca invinuitul a prezentat ca scuza defectarea vitezometrului. Iar marmota…

Cat priveste marimea astronomica a amenzii, aceasta se datoreaza unei legi interesante din codul rutier elevetian, care prevede ca vitezomanii sa fie amendati in functie de marimea averii lor. Oare cat ar fi trebuit “sa-si ia� proprietarul Porsche-ului 911 Turbo care a facut sul asfaltul pe A2?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed